Schwarzkopf Professional
Стилизиране

Много коса отгоре и много коса отзад на главата за всички!

Много коса отгоре и много коса отзад на главата
Добре, наистина е възможно да прекалите с обема на косата отгоре и отзад на главата си. Не се притеснявайте, не е трудно да постигнете естествената си визия.
© Getty Images

Виждате го отново и отново. Косата е със страхотен обем отпред, но отзад прическата изглежда сплескана. Такава липса на привлекателност вече ще е минало за вас. Просто приложете следващите топ съвети за създаване на страхотен обем отгоре и отзад на главата си.

 • Задната част на черепа ви е перфектно оформена и вие се гордеете с перфектна обемна здрава коса. Не четете по-нататък, ако това описва вашия череп и коса. От друга страна, косата ви може би има неуправляемия навик да пада отстрани на главата, показвайки повече от това, което желаете да покажете от черепа си. Прочетете по-нататък, ако горният сценарий ви е познат. Няколко стилизиращи трика и подходящи продукти ще задържат косата на правилното място и ще прикрият формата на черепа ви.

 • Научете перфектна техника за топиране

  Плоската коса се нуждае от малко помощ, за да застане в чудесна прическа. Това става бързо с помощта на гребен за топиране. Топирането е дори по-леко с помощта на специална четка за топиране с естествени косми. Не забравяйте: не топирайте прекалено горния слой на косата си. Всичко това ще създаде несресан вид на захарен памук. Ще постигнете много по-добър резултат, когато съберете кичурите покриваща коса и топирате косата отдолу по един контролиран начин. Използвайте съвсем малко количество лак за коса, преди да срешете обратно покриващата коса. Отново използвайте малко лак за коса на готовата прическа, за да се уверите, че малкият ви трик ще остане незабелязан.

 • Извийте правилно косата си

  Задната част на главата ви ще изглежда страхотно за нула време, ако оформяте косата си с помощта на кръгла четка или големи ролки с леко закрепване, които да придадат на кичурите дълготрайна форма. За по-добра фиксация поставете малко пяна за коса или тоник за издухване в основата на два или три кичура от върха на косата, преди да ги увиете около кръгла четка или ролки. Сега използвайте сешоара върху тези кичури като няколко минути издухвате топъл въздух върху навитите кичури. Оставете навитата коса да се охлади за пет минути и след това внимателно извадете четката или ролките. Изчакайте още малко време, за да може да се охладят навитите кичури, преди да ги изчеткате без да прилагате сила. Добавете още лак за коса в корените на кичурите, ако искате да постигнете по-силна фиксация.

 • Филираните кичури са впечатляващи

  Помолете фризьора да филира няколко тънки кичура коса от върха и отзад на главата. С помощта на опитен приятел можете да го направите и в къщи. Това филиране прави косата леко неравна и по този начин не й позволява да прилепне към черепа. Това създава впечатлението за по-пълна коса.

 • Работа с реалността: малко заблуждаване върши работа

  Не е лесно да създадете впечатлението за перфектна форма и обем на косата, когато не разполагате с много коса за тази задача. Допълнителните кичури могат да създадат впечатлението за обем там, където истинската коса е твърде фина или рядка. Например, можете да постигнете обем, като вплетете екстеншъни в съществуващата коса. При тази процедура кичури естествена коса се закрепват към съществуващата коса. Можете да опитате да поставите екстеншъни с клипсове. Това представлява закрепване на кичури истинска коса под горния слой на косата и отзад на главата с помощта на клипс. Това създава идеална форма на черепа, особено за прическите с опашка. Тези добавени кичури придават на прическите боб (каре) с дължина до брадичката перфектен вид, гледани в профил.

 • Подстригване и пропорции

  Трудно можете да постигнете обем на върха и отзад на главата, когато косата е много дълга и следователно тежка. Все пак, вашият коафьор разполага с много трикове за къса или дълга до раменете коса, които могат да създадат илюзията за повече обем  на върха и отзад на главата ви.

  Напластените прически с последователни пластове са най-добрият начин за създаване на страхотен обем на косата на върха и отзад на главата. Очевидно е, че по-късата, лека коса пада с повече обем. По-късата поддържаща коса също създава впечатлението за добавен обем. Първокласният фризьор ще подстриже този опорен слой под горните пластове коса с помощта на ножици, които са специално пригодени за целта. Внимание: Тази техника не води до желания ефект, ако се приложи на тънка коса. Пропорциите също играят решителна роля за по-късите подстрижки боб (каре). Тясната гладка ивица около линията на врата ще подчертае стилния ефект на по-обемния слой горна коса.