Schwarzkopf Professional
Стилизиране

Прически, които правят лицето да изглежда по-слабо

Прически, които правят лицето да изглежда по-слабо
Деми Ловато показва своя шиньон в горната задна част на главата. Тази прическа прави така, че лицето да изглежда по-слабо и стои най-добре, когато е стилирана в отпуснат кежуъл стил.
© Getty Images

Умният подбор на облекло е един от начините да изглеждате по-вталени, а добре подбраните прически биха имали същия ефект върху лицето ви. Ще ви покажем няколко вида прически, които правят лицето да изглежда по-слабо.

 • Оставете сауна костюма си в някое от най-долните чекмеджета и забравете за посещението на фитнес програма. Ще ви покажем начини, с които няколкото нежелани килограма ще изчезнат с прост оптичен ефект. Нашият метод изисква стилиране, а не упражнения. Разбира се, комбинацията от стилиране и упражнения е най-добрия вариант. По никакъв начин не се стремим да омаловажим ефекта на упражненията върху добросъстоянието и външния вид, но това не е акцента на темата тук. Нашата задача е да ви покажем как да изглеждате по-слаби без да правите упражнения. Тук ще ви покажем няколко прически, които правят лицето да изглежда по-слабо без да сте изгубили нито един килограм.

 • Най-добрите прически, които карат лицето да изглежда по-слабо

  Какви прически, бретони или похвати дават най-добър резултат, за да направите така, че лицето ви да изглежда по-слабо? Всъщност има много прически, с които можете да постигнете този ефект. Всички те са свободно падащи, структуриращи прически, които обвиват лицето и/или оптически го удължават.

  Прическите на нива или на пластове с бретони например, правят така, че да можете да се възползвате от оптичния слабеещ ефект. Тези прически нарушават правите линии и правят по-пълните лица да изглеждат по-добре.

  Правилната прическа и направа на кичури могат да придадат структура и дълбочина на косата ви.

  Идеята зад гореописания похват е да се избегне формата на косата ви в дълги прави линии. За целта да изглеждате по-слаби, меките вълни, обгръщащи частта около очите и бузите имат много по-добър ефект от правите линии. Прическа в стил чуплив боб със средна дължина на косата е идеалния оптичен начин лицето ви да изглежда по-слабо, тъй като вниманието обикновено се насочва към самата прическа.

  Традиционно високите „конски опашки“, шиньоните във високата част на главата или прическите тип кошер,като тази на Ейми Уайнхаус, оптически издължават лицето. Топираната коса и високите прически ви правят да изглеждате по-високи, а лицата ви – по-слаби. Високият кок и частичните прически с ъглови бретони или топираната коса върху челото също оптически издължават лицето и го правят да изглежда по-слабо.

  От друга страна, правите бретони, покриващи цялото чело нямат толкова добър слабо изглеждащ ефект. Облите бретони, които нежно очертават лицето, или пък странично наклонените бретони до нивото на бузите, представляват много по-добър избор. Не скъсявайте бретона си, ако искате лицето ви да изглежда по-слабо.

  Гладките „конски опашки“ са друг стил, който трябва да се избягва от жени, които искат да изглеждат по-слаби. Строгият формален вид на пригладената назад опашка насочва фокуса върху бузите и брадичката. Това са само части от тялото, които издават наличието на излишни килограми. Хлабаво събраните „конски опашки“с няколко свободно висящи кичура коса от двете страни на лицето ви ще прикрият закръглените лицеви части по по-ефективен начин.

  Обемистият холивудски стил, включващ ретро вълни изглежда твърде изобилен.  Той по-скоро подчертава закръглените форми.

  Много късите прически също не се препоръчват на жени с по-закръглени лица. По-дългата коса, т.е. дълъг боб или коса, достигаща гърдите на дължина, са по подходящи за жени, които се стремят да изглеждат по-слаби. Екстеншъните пък спомагат за удължаване на късата коса.

 • Преимущества и недостатъци на прическите, които правят лицето да изглежда по-слабо

  Тук ще намерите подбор от прически, които да изберете или които да избягвате да носите, в случай, че целта ви е да изглеждате по-слаба:

  Носете: Прически на нива или на пластове, кичури, мека чуплива коса, обли бретони, наклонени бретони, прическа тип боб, високи конски опашки, високи шиньони,прически тип кошери, висок кок, частични прически, коса със средна дължина, коса, която едва достига нивото на раменете

  Не носете: Дълга права коса, ретро вълни, пригладени конски опашки, прави бретони, къси бретони, къси прически

 • В това видео Армин Морбах показва лесен начин за изработка на прическа с нежна чуплива коса.

  Знаменитостите от снимките в нашата галерия показват няколко прически, които правят лицето да изглежда по-слабо.

 • Видео: Как да направим прическа с мека чуплива коса

 • Галерия: Прически, които правят лицето да изглежда по-слабо

  Кристина Хендрикс

  © Getty Images  

  Прически, които правят лицето да изглежда по-слабо

  Кристина Хендрикс („Луди мъже“, „Луд по нея“) е направила верния избор на прическа за нейната средна на дължина коса на пластове, като вълните нежно очертават лицето й и дългите странични кичури на нивото на бузите.

  Джордин Спаркс

  © Getty Images  

  Прически, които правят лицето да изглежда по-слабо

  R&B изпълнителката Джордин Спаркс изглежда много привлекателно с нейната странична „конска опашка“. Някои от чупливите кичури коса изглежда са успели да се изплъзнат от опашката, спускайки се свободно около лицето й.

  Кели Осбърн

  © Getty Images  

  Прически, които правят лицето да изглежда по-слабо

  Кели Осбърн също е знае как да избере най-подходящата прическа за красивото си лице. Топираната горна задна част на косата й оптически удължава лицето, придавайки на закръглените й лицеви черти по-слаб вид.

  Дженифър Хъдсън

  © Getty Images  

  Прически, които правят лицето да изглежда по-слабо

  Косата на Дженифър Хъдсън („Сексът и градът - Филмът“) изглежда много красива, много секси и много лъскава. Дръзката й прическа на пластове красиво очертава лицето й и го прави да изглежда по-слабо.

  Лаурен Конрад

  © Getty Images  

  Прически, които правят лицето да изглежда по-слабо

  Както можете да се убедите тук, създаването на оптическа измама може да бъде доста лесно постижимо. Лаурен Конрад е събрала косата си в задната част и е постигнала нежен външен вид с кичури, които се спускат отстрани на челото й до височината на брадичката, както и няколко кежуъл кичура, спускащи се върху ушите и отстрани на предната лицева част.

  Адел

  © Getty Images  

  Прически, които правят лицето да изглежда по-слабо

  Косата на Адел има доста обем. От една страна, чупливата коса покрива част от бузата й. Нежния стил на прическата й прави външния вид по-слаб.

  Майли Сайръс

  © Getty Images  

  Прически, които правят лицето да изглежда по-слабо

  Майли Сайръс е оставила кичур коса да се спуска отстрани и отпред от челото към страничната част на косата, по този начин правейки лицето й да изглежда по-малко закръглено. Дългите меки вълни в стил „плажни вълни“ отклоняват вниманието от иначе закръглените й лицеви черти. Бихме искали да я видим да носи косата си по-къса и считаме, че подобен стил на прическата ще бъде перфектен за нея, в случай че реши да намали дължината на косата си с около 4 инча (10 см).