Schwarzkopf Professional
Стилизиране

Копнеж за изобилие от обем на косата

Джилиън Джейкъбс показва гъстата си руса коса
Джилиън Джейкъбс показва гъстата си руса коса в стил 60-те, без бретон. Краищата на косата са извити навън.
© Getty Images

Създаването на повече обем е лесна задача! Можете да дадете добро начало на този процес като издърпвате косата си, използвайки кръгла четка по време на сушене със сешоар. Разрошването на косата и изработката на големи вълни също спомагат за придаването на повече обем. Това са само три от множеството начини за придаване на обем за направата на най-добрите и най-интересните прически на знаменитостите. С помощта на нашите съвети за стилиране и видео обучение за това как да създадем повече обем, бихме желали да ви научим на повече похвати  за стилиране на вашата прическа.

 • Без съмнение, прическите с изключително голям обем са подходящи за съответните събития и за жени, които обичат да привличат вниманието върху себе си. Изобилието от стилирана коса със сигурност би привлякло много внимание, само защото тези стилове се открояват от всеприетите и са далеч по-рядко носени на работното място или в домашни условия.   

 • Изобилие от коса: Обемът като елемент от стилирането

  Създаването на повече обем може да има множество различни ефекти. Придаването на обем в задната част на главата рядко би имало особено изпъкващ ефект. То е трудно забележимо, когато прическата се разглежда отпред. Вие дори не бихте подозирали за присъствието на високо-обемната конска опашка в стил „водопад“ (Никол Ричи) или пък огромния шиньон (Марион Котилард), когато се наслаждавате на тези звезди, гледайки ги отпред.  В галерията по-долу ви показваме техните прически. Увеличеният обем, започващ точно зад короната на главата ви, ви прави да изглеждате по-висока; можете да се убедите, като видите вдигнатата прическа на Джема Артертън в Кан. Добавен обем в горната задна част на главата, в стил вдигната прическа под формата на банан, има същия ефект. Еластичните и обемисти бляскави вълни във високата горна част на косата ви, или пък обемистата къдрица в областта на челото, също придават удължена форма на лицето, както и добавят лек оптичен ефект, че сте по-висока. Можете да използвате тези оптични похвати за стилиране във ваша полза.

 • Как да създадем голям обем в косата си

  Можете да придадете обем на косата си със следните похвати и аксесоари за стилиране:

  Мус за обем: Нанесете мус за обем в косата си, която предварително сте подсушили ръчно там, където е необходимо, т.е. близо до корените и в краищата. Добавянето на мус и на двете места има добър ефект.

  Изсушаване със сешоар, с глава наведена надолу: Този метод придава много еластичност на косата ви от самото начало.

  Използване на кръгла четка: Започнете да издърпвате косата си, използвайки кръгла четка, в посока от корените към краищата, като дублирате движението на четката със сешоар.

  Разрошване на косата: Повдигнете отделните кичури коса и ги разрошете, използвайки гребен за стилиране, като едновременно прилагате по няколко впръсквания спрей за коса.

  Използване на велкро ролки: След измиване със шампоан, нанесете мус за стилиране в косата си. След това леко затоплете отделни кичури коса, използвайки сешоар и ги увийте във велкро ролките. Започнете от косата в горната част на главата и работете в посока към шията. Нанесете спрей за коса и оставете ролките в косата си в продължение на 15 минути, преди да ги свалите. Разрошете частта при корените на всеки кичур коса, докато сваляте ролките. Със всяка стъпка постигате по-голям обем.

  Увити къдрици: Разбира се, естествените къдрици са по-обемни от правата коса. Знаете ли, че разделянето на къдриците в множество по-малки къдрици добавя допълнителен обем към косата ви?

  Спрей за коса или спрей за обем: Използвайте тези аксесоари за стилиране, особено за отворени прически. Нанасяйте спрея, държейки главата си наведена надолу.

  Пудра за обем: Повдигнете косата си и нанесете пудрата за обем в косата си близо до скалпа.

 • Насладете се на прическите на знаменитостите в нашата галерия. Можете да опитате и нашите инструкции за стилиране.

  В нашето видео, стилистът Армин Морбах показва как да създадем страхотен обем с помощта на велкро ролки.

 • Видео-урок: Как да създадем страхотен обем

 • Галерия: Звезди, демонстриращи коса с изобилие от обем

  Бизи Филипс

  © Getty Images  

  Коса с изобилие от обем: Коса, пригладена назад

  Бизи Филипс е създала голям обем в косата си, в задната част на главата. Такава прическа с изобилие от обем се постига най-добре като използвате гребен и спрей за коса.

   

  Стилиране: Просто използвайте гребена си за стилиране, за да срешете косата си с леки движения (разрошете косата си), докато  едновременно прилагате по няколко впръсквания спрей за коса.

   

  Оформете косата в задната й част във формата на банан. За да постигнете това, съберете косата си в ниска конска опашка и плътно я навийте. Продължете да навивате конската опашка, като едновременно с това я издърпвате нагоре в посока короната на главата. Това ще ви помогне да направите типичната вдигната прическа под формата на банан. Прикрийте края на конската опашка под банана преди да закрепите прическата с фиби за коса. Използването на спрей за коса ще ви спомогне за допълнителна фиксация на прическата.

  Никол Ричи

  © Getty Images  

  Коса с изобилие от обем: Конска опашка тип водопад

  Никол Ричи ни показва друг вид разкошна конска опашка с доста обем в задната част на главата.

   

  Стилиране: Отделете дебел кичур коса от задната горна част на главата си. Разрошете този кичур преди да го оставите настрани за известно време. След това разделете останалата част от косата си на три части. Съберете долната част в конска опашка и я закрепете с ластик за коса. Срешете и завъртете двата странични кичура коса. След като страничните части от косата за завъртени, насочете ги към основата, където вече имате изработената конска опашка и увийте краищата около основата на конската опашка. Фиксирайте краищата с фиби за коса. Сега се върнете към кичура, който оставихте в горната част на косата в началото на изработката, разрошете го още малко преди да го насложите и изправите върху конската опашка. Това е всичко, което трябва да направите за изработването на тази необикновена конска опашка във формата на водопад.

  Марион Котийар

  © Getty Images  

  Коса с изобилие от обем: Екстра-уголемен шиньон

  Марион Котийар изглежда елегантно с гигантския си шиньон в задната част на главата си.

   

  Стилиране: Съберете косата си в конска опашка в средната задна част на главата си и я разрошете, като едновременно прилагате по няколко впръсквания спрей за коса в разрошената коса, докато конската опашка не получи достатъчно обем. Съберете краищата на конската опашка с ластик за коса и прикрийте този край в подпухналата опашка. Фиксирайте края на конската опашка, използвайки фиби за коса. Сега разнесете косата от опашката във формата на екстра-уголемен шиньон, който трябва да бъде фиксиран с фиби. Нанесете спрей за коса за допълнителна фиксация. Като последно докосване, увийте лента за коса или панделка около основата на шиньона и я фиксирайте с фиби.

  Деми Ловато

  © Getty Images  

  Коса с изобилие от обем: Разрошена коса в предната си горна част

  Деми Ловато демонстрира изтънена  плътност. Разрошената коса над челото е подпухнала, докато страничната част от косата е закрепена в задната част, близо до главата. Тази прическа придава издължена и изтънена форма на лицето. Ако лицето ви по принцип има по-издължена форма, тази прическа не би била най-подходящия стил за вас, защото този тип прическа има за цел точно това – да подчертае дължината на лицевата част.

   

  Стилиране: Нанесете мус за обем в косата, която предварително сте подсушили ръчно, преди да я изсушите допълнително, но за кратко със сешоар. Косата трябва да остане леко влажна. Увийте дългите краища на косата си около големи ролки и изсушете със сешоар напълно навитата коса. Позволете на косата да се охлади след сушенето, преди да премахнете ролките. Използвайте гребен за стилиране, за да разрошите леко косата в областта на челото. Фиксирайте тази предна част от косата си към вече укрепената задна част, използвайки фиби за коса или шнола. Добавете малко спрей за коса за допълнителен блясък.

  Джули Бауън

  © Getty Images  

  Коса с изобилие от обем: Ретро вълни

  Актрисата Джули Бауън изглежда спретнато с прическа на големи вълни в ретро стил.

   

  Стилиране: Нанесете мус за обем в косата, която предварително сте подсушили ръчно. Направете странично разделение преди да започнете на увивате едри кичури коса в ролки със среден диаметър или преди да използвате маша за къдрене. Също така, бихте могли да оформите вълните, използвайки пръстите си и да ги фиксирате с помощта на фиби и спрей за коса. Сега изсушете напълно косата си със сешоар, оставете я да се охлади след топлото сушене и свалете ролките. Придайте желаната форма на къдриците, използвайки пръстите си. Нанесете малко гел, за да избегнете разпадането на желаната форма.

  Ванеса Хъджънс

  © Getty Images  

  Коса с изобилие от обем: Къдрици

  Хубавите къдрици придават на косата на Ванеса Хъджънс доста голям обем.

   

  Стилиране: Мусът за къдрене е много подходящ за целта. Той се нанася в току-що измитата с шампоан коса. След това използвайте маша за къдрене. (Не забравяйте да използвате субстанция за топлинна защита!). Къдрете както едри, така и по-тънки кичури коса за по-енергичен външен вид. Наведете главата си надолу, докато леко разтърсвате косата си и оформяйки къдриците с пръстите си. За финал, добавете пудра за обем или спрей за коса.

  Тина Фей

  © Getty Images  

  Коса с изобилие от обем: Прическа на нива

  Постройката на прическата на нива придава обем в косата на Постройката на прическата на нива придава обем в косата на Тина Фей, чиято коса има дължина до раменете.

   

  Стилиране: Измийте косата си с шампоан, като изплаквате по начин, по който не се утежнява косата ви. След това използвайте сешоар и изсушете косата, използвайки кръгла четка. Започнете движенията с четката близо до корените и обработете по цялата дължина в посока към краищата. Това ще добави обем в косата ви. Постепенно насочвайте сешоара първо към предната част и след това към задната част на короната. Оформете прическата, използвайки пръстите си и акцентирайте отделните кичури, нанасяйки восък за коса., чиято коса има дължина до раменете.

  Адел

  © Getty Images  

  Косата с изобилие от обем е подходяща и за по-закръглените лица

  Певицата Адел демонстрира как обемните прически изглеждат много привлекателно при по-закръглените лица.

   

  Стилиране: Нанесете мус за обем в косата, която предварително сте подсушили ръчно, след което я изсушете със сешоар, използвайки кръгла четка, за да й придадете обем. Само внимавайте при последната стъпка, докато внимателно сресвате косата си в желаната посока. Навлажнете леко краищата на косата и я увийте в ролки с широк диаметър (или използвайте широка маша). Изсушете косата си напълно, свалете ролките и фиксирайте прическата с помощта на малко спрей за коса.