Schwarzkopf Professional
Стилизиране

Бретони – Подходящи ли са за вас и кой от тях ви подхожда най-добре?

Скосени, кръгли, къси, на кичури или дълги: има много начини да се оформят бретоните. Въпросът е кои бретони подхождат на конкретния човек. Трябва също така да знаете как да се грижите за бретона.

 • Бретони
  Бретоните (плътните бретони) вече са част от много прически.
  © Getty Images

  Виждате бретони не само в косите на моделите по подиумите или на червения килим или по бляскавите партита. Не, сега можете да ги видите навсякъде, където и да отидете. Бретоните са изключително универсални. През този сезон бретоните (плътните бретони) могат да са с различна дължина. Така те могат да скрият челото, което е малко прекалено високо, или да придадат правилния контур на лицето. С малко умения можете да използвате бретоните да скрият мимическите бръчици.

  Бретоните се харесват и на авантюристичните жени, които обичат да експериментират с прическите, защото те са много лесни за оформяне. Бретоните могат декоративно да се прихванат с фиба отстрани, могат да бъдат сплетени или укротени с шарена кърпа. Някой ден може да решите да не носите бретон. Не се притеснявайте, бретоните изглеждат стилни дори и при преходните дължини на израстване на косата. С подходящи грижи късите бретони лесно се превръщат в дълги кичури.

  Жените с фина коса могат да използват бретоните като свое предимство, особено, ако те започват високо и падат на лицето с достатъчно обем. Съвет: бретоните не са за вас, ако косата ви е естествено къдрава.

 • Четири съвета за грижи за бретоните:

  • Ако кожата ви е склонна към пъпки, трябва да издухвате бретона с голяма кръгла четка. Така косата ви ще стои възможно по-далеч от кожата. Малко лак за коса също помага, защото обвива космите и предпазва от излишно омазняване.
  • В случай че нямате достатъчно време, за да измиете косата си, можете просто да използвате шампоан на прах за бретона. Срешете с четка косата и бретона и ще сте готови да тръгнете навреме.
  • Можете да закупите малки пакетчета шампоан на прах от специализираните магазини. Те са практични, тъй като поглъщат излишните мазнини от челото и предпазват бретона от омазняване.
  • Докосвайте косата и бретона си, колкото е възможно по-рядко.
 • Ето как най-известните носят бретони:

  Агинес Дейн

  © Getty Images  

  Агинес Дейн

  Възхитете се на този класически заоблен бретон: Агинес Дейн

  Ема Уотсън

  © Getty Images  

  Ема Уотсън

  Ема Уотсън (тук с брат си Алекс) подчертава деликатната структура на лицето си с унисекс прическа и пикси (много къс) бретон.

  Кейт Мос

  © Getty Images  

  Кейт Мос

  Небрежен блясък: Кейт Мос демонстрира своя дълъг бретон

  Никол Шерцингер

  © Getty Images  

  Никол Шерцингер

  Винаги екстраваганта: Никол Шерцингер и нейния прецизно отрязан ретро бретон

  Тайлър Момсен

  © Getty Images  

  Тайлър Момсен

  Тайлър Момсен е красиво разрошена и с платинено русо решение за оформяне на бретона.

  Джесика Строуп

  © Getty Images  

  Джесика Строуп

  Скосеният (асиметричен) XXL бретон придава повече контур на малкото деликатно лице на Джесика Строуп.