Schwarzkopf Professional
Стилизиране

От романтични до класически булчински прически

Булчински прически
Уголеменият шиньон е класическа булчинска прическа, неподвластна на менящите се с времето тенденции. С прибавянето на „поничка“ за коса, добавяте повече обем на шиньона.
© Getty Images

Всички детайли трябва да бъдат прецизирани за сватбения ден, церемонията, местонахождението, сватбената рокля и разбира се, косата трябва да показва съвсем точния баланс между величествения и игривия външен вид. Нека ви вдъхновим  и ви помогнем да откриете правилната прическа за вашата сватбена рокля. Няколко съвета за стилизиране също биха били от полза.

 • Повечето жени обмислят сватбената си рокля преди всички останали детайли по сватбата. Малките момичета взимат решение относно сватбената си рокля много преди да започнат да се заглеждат по противоположния пол. Сватбите изискват вземане на много решения. Изборът на правилната прическа, която да е в синхрон с роклята, стила и темата на самата сватба, дава поле за вашето въображение и креативност.

 • Лесни булчински прически

  За изработката на професионална булчинска прическа ще са ви необходими между 100 и 300 лева. В случай, че имате други планове за харчене на парите си, можете да обърнете внимание на някои много красиви булчински прически, които бихте могли лесно да изработите собственоръчно.

  Вдигнатите прически са сред най-предпочитаните сред булчинските прически. Това не е толкова учудващо, тъй като вдигнатите прически не само изглеждат елегантни и с класа, но също така запазват формата си по време на продължителните сватбени ритуали и тържества. С проява на малко повече креативност, булките могат лесно да пригодят вдигнатите прически към собствения си стил и характер, което определено е важно предимство. Също така съществуват множество варианти за добавяне на бижута към било то сложна изработка, шиньон, прическа тип „банан“, сплетена корона или „конска опашка“.

  Поканете най-добрата си приятелка за една стилизираща сесия преди сватбата и не забравяйте да имате лак за коса под ръка. Можете също така да помислите за направата на уголемен шиньон с помощта на „поничка“ за коса. Шиньоните или плитките могат да бъдат направени високо в короната на главата или при шията, като можете да ги комбинирате с път по средата или встрани, както и с всякакви стилове бретони.

  В сравнение с вдигнатите прически, свободно пуснатата коса не е толкова подходяща за булчинска прическа, особено ако косата ви има навика да губи форма само след няколко часа. Къдриците са особено трудни за поддръжка, тъй като обикновено бързо губят своята гъвкавост. Но пък те  придават игрив външен вид и представляват красив акцент. Къдриците са добро решение, освен ако цялата прическа не зависи само от запазване на еластичността им. Вълните са стилистична алтернатива на гъвкавите къдрици. Те запазват формата си за по-дълго време, като също така са лесни за оформяне.

 • Булчински прически с бижута и аксесоари

  Аксесоарите за коса могат да бъдат използвани за изработката на уникални булчински прически. Те трябва да бъдат в тон със сватбената рокля и прическата.

  Цветята в косата са особено привлекателни. Те са перфектният избор за  романтични сватбени рокли и закачливи прически. Истинските цветя стоят красиво, но копринените цветя също вършат работа, а и не вехнат. Каменно-осеяните, както и обикновените бижута придават от красив до класически външен вид. Можете също така да подберете фиби, шноли и диадеми, украсени с бижута или с метална обработка. Бижутата стоят особено елегантно на правата коса. Диадемата също би прибавила закачливи цветни акценти или пък елегантно докосване на прическата. Използвайте черна дантела, в случай че предпочитате по-екстравагантен стил. Дайте свобода на въображението си! Принц Уилям и Кейт Мидълтън поставиха нови стандарти със сватбата си. След тяхната сватба, воалите и булата са отново на мода. Те вече не се считат за остарели.

 • Коя прическа подхожда на роклята ви?

  Бихте ли избрали обикновения дълготраен шиньон или бихте искали да носите по-екстравагантна прическа на сватбения ден? Какъвто и стил да изберете, направете така, че да се чувствате удобно по време на специалния ден. Свободната, хлабаво фиксирана коса изглежда романтично и представлява перфектното съчетание със сватбена рокля, която има много дантели и набори по нея. Бляскавата елегантна прическа може да подчертае по-конвенционален тип булчинска рокля, която интригува със семплия си стил. Ако мъжът до вас предпочита да ви вижда с отворен тип прическа, тогава може да помислите върху избора й, съчетан с булчинска рокля в семпъл стил. Кежуъл булчинските прически, като хлабаво фиксираните или съчетаващите плитки прически, са особено подходящи за булки, облечени в романтични самодиви рокли. Това е правилният подход към сватби в стил вълшебна приказка.

  Накрая, но не и последно по значение, бихме искали да помислите върху това: намерили сте желания партньор, колко трудно и колко важно би било да намерите и подходящата прическа?

 • Булчински прически: Планиране и репетиция на сватбата

  Вече сте научили валса за сватбения ви танц. Сега е време да репетирате с булчинската си прическа. Подготовката на булчинската прическа би предотвратило еквивалента на падане по време на първите стъпки от сватбения танц. Преди самата сватба опитайте на няколко пъти да направите прическата си и да подготвите грима си, като засечете необходимото време за това. Най-добре е да измиете косата си в деня или вечерта преди сватбата. По този начин тя ще е по-лесна за обработка.

 • Надяваме се красивите булчински прически в нашата галерия да ви вдъхновят! Там ще откриете и необходимите съвети за стилизиране.

 • Галерия: Булчински прически и съвети за стилизиране

  Brautfrisuren

  © Getty Images  

  Булчинска прическа лента за коса в стил „Алиса“

  Диадемите, които носят цвета или подхождат на стила на роклята, изглеждат много привлекателно. Актрисата Пенелопе Ан Милър използва диадема в пастелни нюанси, за да придържа леко назад обемната си вдигната прическа. Чаровната диадема придава женствен вид към семплия стил.

   

  Стилизиране: Разрошете леко косата в задната й част. С изключение на няколко кичура коса, фиксирайте косата си високо в задната част на главата. Добавете малко лак за коса. След това използвайте диадемата, за да избутате назад предната част на косата.

  Brautfrisuren

  © GoRunway.com  

  Гладката булчинска прическа

  Не е задължително булчинската рокля да бъде бяла на цвят. Алексис Мабил показва мечтаната изработка на булчинска рокля в мъхово зелено. Гладката прическа е правилния избор на стил за тази нетипична булчинска рокля. Зеленото було върху гладката коса привлича погледа.

   

  Стилизиране: Направете ниско странично разделяне и изправете цялата си коса, използвайки преса за коса. Фиксирайте страничните части с малко гел за коса. Съберете косата в шията и я закрепете ниско в извивка.

  Brautfrisuren

  © GoRunway.com  

  Екстравагантна булчинска прическа с черна дантелена лента

  Засуканите булчински прически по време на шоуто на Шанел бяха екстравагантни, но същевременно и класни. Моделите носеха черни дантелени бандани в косите си. На тази снимка дантелената бандана покрива и очите. Ние сме убедени, че вие можете да изработите тези прически със собствени усилия.

   

  Стилизиране: Направете ниско странично разделяне. След това, съберете косата си във високо вдигната „конска опашка“. Разделете косата в конската опашка на множество малки кичури и ги усучете на пръста си един по един. Докато усуквате кичурите стегнато, те ще се превърнат в мини-шиньони. Фиксирайте тези малки шиньони с фиби за коса. Не берете грижи за няколко малки не добре направени усуквания. Това е част от стила. Мини-шиньоните ще се струпат на едно място така или иначе. Използвайте фиби за коса, за да фиксирате прическата.

  Brautfrisuren

  © GoRunway.com  

  Булчинска прическа на вълни

  Ели Сааб показа тази бляскава и елегантна прическа по време на собственото си шоу. В предната част косата е приведена в меки вълни. Дългите краища са събрани в задната част. Тази женствено изглеждаща рокля избягва излишните украшения.

   

  Стилизиране: Измийте косата със шампоан. Направете странични разделения преди да поставите фиби за вълнички във все още мократа коса. Оставете косата да изсъхне сама, преди да махнете фибите.

  Brautfrisuren

  © GoRunway.com  

  Булчинска прическа на самодива

  Външният вид на самодива при модела на Валентино е предизвикан от прическата. Свободно падащите кичури и пипалата от бижута добавят романтична следа. Това е перфектната прическа за женствено изглеждащи сватбени рокли.

   

  Стилизиране: Имайте под ръка няколко тънки фиби за направата на тази свежа и женствена булчинска прическа.  Разделете косата си в средата и я съберете ниско при шията. Сплетете събраната коса и я увийте в шиньон. Използвайте едва забележими тънки фиби, за да фиксирате шиньона. Внимателно издърпайте няколко малки кичура извън предната част на прическата и ги оставете да висят свободно над лицето. Украшения за коса под формата на лозя, листа или цветя биха добавили към празничното настроение. В този случай е използвана малка лента, украсена с бижута, вместо диадема.

  Brautfrisuren

  © GoRunway.com  

  Непринудена вълниста визия за булки

  За този булчински стил косата е оставена в съвсем естествен спуснат и вълнообразен вид. Тази прическа създава привлекателен контраст със сложно изработената рокля от дизайнера Зухаир Мурад. Носете косата си много семпло и без украса, за да подчертаете богато украсената булчинска рокля. Семплостта само може да добави повече красота. Уверете се, че косата ви изпъква с мекия си блясък.

   

  Стилизиране: Измийте косата си с шампоан и добавете съставки за грижа за косата. Използвайте ретро преса за направата на меки вълни. Оставете косата да изстине от топлинната обработка преди да добавите лак за коса за повече блясък.

  Brautfrisuren Michelle Williams

  © Getty Images  

  Късата булчинска прическа

  Актрисата Мишел Уилямс демонстрира колко стилна и тържествена може да бъде късата коса. Бляскавата й коса е разделена встрани.

   

  Стилизиране: Нанесете пяна за коса в мократа си коса. Направете ниско странично разделяне и изсушете със сешоар косата си, използвайки голяма кръгла четка, за да й придадете обем. Използвайте малко вакса за стилизиране за оформяне на прическата.