Schwarzkopf Professional
Стилизиране

Модни подстрижки: Скосената прическа идва на помощ!

Прически боб
По никакъв начин вече не можете да кажете, че прическата боб (каре) с по-дълга, стъпаловидно оформена коса отстрани е скучна.
© Getty Images

Прическата боб (каре) е класика сред подстрижките. Хората обичат да носят боб най-вероятно защото прическата е изчистена, но не скучна, къса, но все пак променлива. Съвременните тенденции изискват да добавите към стила боб и цялата скосена коса отстрани. Тук ще ви покажем кой може да носи прическа боб и какви грижи да полага. Не всяка структура на косъма е подходяща за прическа боб. Тук ще обсъдим и това.

  • При първоначалната версия на прическата боб косата е с дължина около брадичката и с ясно очертани контури. Боб е една от най-популярните прически в света, защото се създава и поддържа много лесно. С течение на годините дължината на косата става все по-разнообразна и сега може да варира от ухото до раменете. Това означава, че можете оптимално да адаптирате прическата, така че да подхожда на пропорциите на лицето ви. Това се отнася особено за най-новата версия на боб със скосена коса отстрани на главата.

    Ако лицето ви е по-скоро дълго, трябва да избере възможно най-късата прическа боб. Това ще запази фокуса точно върху лицето ви. Някои допълнителни процедури правят подстрижката лека и оживена без отпуснати кичури. Боб с меки линии е особено подходяща прическа за изваян контур на лицето. Кръглото лице изглежда по-добре с по-дълъг боб с малко обем отстрани на лицето.

  • Прическата боб (каре) и звездите: Звездите също харесват тази прическа

  • Прическата боб (каре) е идеалната подстрижка за (почти) всички типове лица

    Също така прическата боб няма големи изисквания за структурата на косата. С боб дори и фината коса може да се превърне в зашеметяваща прическа. Вълнообразните и умерени къдрици също са подходящи за новите закачливи варианти на боб. Зализаните кичури и къдриците от перманентно (студено) къдрене са известни с това, че се задържат и контролират трудно, са проблемни дори и за боб прическите, особено за боб прическа с бретон (плътен бретон). Всъщност, тези два проблема са единствените причини, да не изберете подстригване боб, ако косата ви е от този тип. Малко е вероятно жените с интензивно перманентно къдрене да харесат подстрижката боб (получава се пирамиден ефект!).

  • Най-добрата за всички времена – прическата боб

    Но за всички останали прическата боб е лесна за поддържане. Ако подстригването е правилно, прическата боб изисква много малко грижи за поддържане на формата. Колкото по-къса и прецизна е боб подстрижката, толкова по-често трябва да посещавате коафьора си за оформяне (за по-късите боб подстрижки – на всеки четири седмици, а при по-дългите - на всеки шест до осем седмици).