Schwarzkopf Professional
Стилизиране

Модни подстрижки: Скосената прическа идва на помощ!

Прически боб
По никакъв начин вече не можете да кажете, че прическата боб (каре) с по-дълга, стъпаловидно оформена коса отстрани е скучна.
© Getty Images

Прическата боб (каре) е класика сред подстрижките. Хората обичат да носят боб най-вероятно защото прическата е изчистена, но не скучна, къса, но все пак променлива. Съвременните тенденции изискват да добавите към стила боб и цялата скосена коса отстрани. Тук ще ви покажем кой може да носи прическа боб и какви грижи да полага. Не всяка структура на косъма е подходяща за прическа боб. Тук ще обсъдим и това.

 • При първоначалната версия на прическата боб косата е с дължина около брадичката и с ясно очертани контури. Боб е една от най-популярните прически в света, защото се създава и поддържа много лесно. С течение на годините дължината на косата става все по-разнообразна и сега може да варира от ухото до раменете. Това означава, че можете оптимално да адаптирате прическата, така че да подхожда на пропорциите на лицето ви. Това се отнася особено за най-новата версия на боб със скосена коса отстрани на главата.

  Ако лицето ви е по-скоро дълго, трябва да избере възможно най-късата прическа боб. Това ще запази фокуса точно върху лицето ви. Някои допълнителни процедури правят подстрижката лека и оживена без отпуснати кичури. Боб с меки линии е особено подходяща прическа за изваян контур на лицето. Кръглото лице изглежда по-добре с по-дълъг боб с малко обем отстрани на лицето.

 • Прическата боб (каре) и звездите: Звездите също харесват тази прическа

  Виктория Бекъм

  © Getty Images  

  Виктория Бекъм

  Междувременно, подстрижката на Виктория Бекъм бе кръстена „поб”. „Поб" е комбинация между „боб" и артистичния псевдоним на Виктория Бекъм в „Спайс Гърлс” – „Пош”.

  Никол Ричи

  © Getty Images  

  Никол Ричи

  Никол Ричи: Скосената прическа боб (каре) придава обем на фината й коса.

  Мередит Монро

  © Getty Images  

  Мередит Монро

  Актрисата Мередит Монро има идеалната фина права коса за класическата прическа боб (каре).

     

  Кийра Найтли

  Кийра Найтли: Нейният боб (каре) с много обем от страна на главата, кара лицето й да изглежда по-късо и насочва вниманието към очите й.

  Кейти Холмс

  © Getty Images  

  Кейти Холмс

  Кейти Холмс е една от първите жени, популяризирали прическата боб (каре). Сега тя отново е с дълга коса - до следващата подстрижка боб.

  Холи Бери

  © Getty Images  

  Холи Бери

  Холи Бери интерпретира прическата боб (каре) със спокойствие и фокус върху женствеността.

     

  Гуинет Полтроу

  По принцип, дългата права прическа боб (каре) е най-подходяща за жени с кръгло лице. Тази прическа обаче подхожда много добре на Гуинет Полтроу.

  Чарлийз Терон

  © Getty Images  

  Чарлийз Терон

  Тук Чарлийз Терон носи боб (каре) с меки вълнообразни къдрици. Тази прическа боб е подходяща за вечерта.

     

  Ан Хатауей

  Ан Хатауей носи боб (каре) с леки къдрици. Тази прическа изглежда едновременно небрежна и бляскава.

  Дрю Баримор

  © Getty Images  

  Дрю Баримор

  Прическата боб (каре) на Дрю Баримор е с леко топирана основа на косата. Това й придава елегантния блясък на шейсетте години.

 • Прическата боб (каре) е идеалната подстрижка за (почти) всички типове лица

  Също така прическата боб няма големи изисквания за структурата на косата. С боб дори и фината коса може да се превърне в зашеметяваща прическа. Вълнообразните и умерени къдрици също са подходящи за новите закачливи варианти на боб. Зализаните кичури и къдриците от перманентно (студено) къдрене са известни с това, че се задържат и контролират трудно, са проблемни дори и за боб прическите, особено за боб прическа с бретон (плътен бретон). Всъщност, тези два проблема са единствените причини, да не изберете подстригване боб, ако косата ви е от този тип. Малко е вероятно жените с интензивно перманентно къдрене да харесат подстрижката боб (получава се пирамиден ефект!).

 • Най-добрата за всички времена – прическата боб

  Но за всички останали прическата боб е лесна за поддържане. Ако подстригването е правилно, прическата боб изисква много малко грижи за поддържане на формата. Колкото по-къса и прецизна е боб подстрижката, толкова по-често трябва да посещавате коафьора си за оформяне (за по-късите боб подстрижки – на всеки четири седмици, а при по-дългите - на всеки шест до осем седмици).