Schwarzkopf Professional
Стилизиране

Прически за преходния период на растеж на косата: И дългите, и късите

Рано или късно настъпва денят, когато винаги еднаквата къса прическа изглежда скучна. Може да поискате да се видите с дълга коса или просто подреждането на гардероба започва да ви се струва досадно. Избирането на облекло и грим, които да подхождат на прическата без да се създават твърде момчешки образ, изисква допълнителни усилия и може би вече копнеете за по-женствена прическа. Останете с нас за някои практически идеи за преходния период на растеж на косата.

 • Косата расте с около 1,5 см (приблизително до 0,6”) на месец. Ако си поставите за цел да оставите косата си да израсте до раменете, трябва да се запасите с търпение за 20 месеца. Нужен ви е и стилист, който да ви мотивира с умели подстрижки. Нужна ви е и промяна в нагласата по отношение на грижите за косата.

 • Прически за преходния период на растеж на косата
  Нито къса, нито дълга, а в същност миловидна е най-доброто описание на преходната прическа, носена от Кери Мълиган.
  © Getty Images

  Правилното подстригване

  В случай че започвате от момчешка подстрижка с малко по-дълга покриваща коса и скосена отзад, е нужно да положите усилия косата отзад винаги да се адаптира към дължината на косата отпред. В противен случай, може да се разхождате наоколо с вид на барбун.

  Подстрижките пикси (късо подстригване) са добра отправна точка, когато възнамерявате да оставите косата си по-дълга. Благодарение на стъпаловидното подстригване, преходните етапи изглеждат небрежни, но и приемливи на всяка дължина.

  Ако искате да оставите подстрижка боб (каре) да израсне в по-дълга прическа, следва да се погрижите за редовното изтъняване на краищата на косата. Това намалява бухналия ефект на нивото на ушите. Краищата на тънката коса обаче трябва да се изтъняват леко и с известна предпазливост.

 • Правилните грижи

  Много късата коса се нуждае от малко грижи. След като косата започне да расте, тя ще се нуждае от повече грижи. Започвайки от нивото на ушите и по-специално краищата на по-дългата коса ще реагира добре на третиране след всяко измиване с шампоан. Веднага щом забележите цъфтящи краища, ще трябва да жертвате около половин сантиметър от дължината на косата и да третирате косата с лосион за цъфтящи краища след всяко трето измиване с шампоан.

  СЪВЕТ: Много звезди използват екстеншъни, за да създадат визията на по-гъста или по-дълга коса. В същото време, в търговската мрежа можете да намерите кичури коса с прикрепен клипс за удобно закрепване в косата.

 • Галерия Прически за преходния период на растеж на косата

  Уинона Райдър

  © Getty Images  

  Уинона Райдър

  Стъпаловидната подстрижка на Уинона Райдър се превръща в напълно различна прическа с поставянето на класическа диадема. Лентите за коса обаче не създават този ефект, а по-скоро впечатлението, че в сутрешната препирня сте забравили да свалите лентата.

  Кери Мълиган

  © Getty Images  

  Кери Мълиган

  Прическа с вдигната коса за коса с дължина до брадичката? Нищо не е невъзможно - както е показано тук от Кери Мълиган (актриса в „Уолстрийт 2”). Просто тупирайте косата и я закрепете назад. Ще трябват доста фиби за коса. Лакът за коса ще фиксира създаденото с фибите изкуство.

  Ашли Симпсън

  © Getty Images  

  Ашли Симпсън

  Пикси (късо подстригване) прическата може да изглежда невероятно красива, след като косата израсне малко по-дълга. Подстиржката пикси на Ашли Симпсън е пораснала до брадичката. Важно е да поддържате подстрижката равномерна. Това ще запази ръбестия вид.

     

  Скарлет Йохансон

  Искате да останете стилни, докато ви порасне бретонът? Скарлет Йохансон използва малка диадема, за да го постигне.

     

  Джесика Алба

  Джесика Алба изглежда като младо момиче със своята прическа. Косата й е оплетена на плитка около главата и закрепена с фуркети. Няколко тънки диадеми определят модните акценти.