Schwarzkopf Professional
Стилизиране

Изглеждам ли добре с къса коса?

Няма защо да го отричаме; подстригването на косата късо изисква кураж. Все пак, ако е оформена добре, късата коса може да е поразително красива. Прическите с къса коса могат да бъдат изчистени, строги, елегантни, изтънчени, бляскави или небрежни. Ще ви покажем как звездите носят късата си коса, заедно със съответните съвети за оформяне.

 • Като начало, ние не приемаме изявление: „Аз не изглеждам добре с къса коса." Ние знаем, че това не е така. На първо място, не е задължително късата коса да е подстригана съвсем късо. Късите подстрижки включват и рязко очертан боб (каре), остриета Bobs, въздушни стъпаловидни подстрижки с дължина до ухото и момчешки подстрижки с дълга покриваща коса. Повечето от тези прически подхождат на (почти) всяка жена. Понякога е необходимо драматично подстригване, за да се открият всички черти на лицето.

  Кейт Бланшет с дълга коса е руса и красива. С новата си прическа тя пак е руса и красива, но сега изразява и собствения си стил.

 • Късата коса не означава дълга поддръжка

  Забравете за дългите стайлинг сесии с ролки, пет кръгли четки или маша за коса. Повечето къси прически могат да бъдат оформени без много шум. Не ви е необходимо нищо друго освен сешоар, четка за коса, пет пръста и малко стилизиращи препарати, за да приготвите косата си в напрегнатите сутрешни часове. Разбира се, редовното подстригване на всеки 4-6 седмици е от съществено значение. Един добър коафьор може да подстриже косата по такъв начин, че тя да пада в правилната форма без допълнителни манипулации.

 • Къси подстрижки: Обърнете внимание на правилните пропорции

  • Ако имате квадратно лице, трябва да избягвате подстрижките с рязко очертани краища и боб (каре). Вместо това, трябва да изберете стъпаловидни подстрижки с бретони, които правят лицето да изглежда по-меко, по-младо и по-женствено.
  • Тесните лица често се възползват от обема, добавен от прическата, която прави дългото лице да изглежда по-закръглено. Бретоните са приемливи, но трябва да започват от линията на ухото (тип пони).
  • Сърцевидните лица изглеждат по-балансирани, когато фокусът е насочен към челото. Това се постига като се носят много дълги бретони или като се оставят няколко кичура коса да паднат на челото, както показва Ашли Симпсън.
  • Стъпаловидният бретон уравновесява ниското чело, както и когато косата е стегнато сресана назад, както показва прическата на Хейдън Пенетиър.
  • Дългият бретон крие високо чело.
  • Късият бретон е склонен да отвлича вниманието от носа, който в противен случай доминира на лицето. За разлика, дългите конски опашки подчертават отличителните носове.

   

 • Вижте как звездите носят късата си коса: