Schwarzkopf Professional
Стилизиране

Прическите за атлети постигат желания резултат

Прически за атлети
Занимавайте се с всякакви дейности и в същото време спечелете награда в категорията за прически.
© Andres Rodriguez / Fotolia

Доста е неудобно да сте на крос тренажора, докато се налага постоянно да издухвате бретона от лицето си. Загубата на баланс, когато правите позата за поздрав на слънцето, поради падащата напред дълга коса, не е много по-приятна. Ще ви е от помощ да внесете малко ред в прическата си преди да започнете упражненията. Не забравяйте, тази прическа не е задължително конска опашка. Разбира се, конската опашка е една от възможностите.

 • Коковете ниско на врата или високо на върха на главата са една красива алтернатива. Има още една проста, но интересна алтернатива на обикновената конска опашка. Първо, използвайте ластик да съберете косата си на опашка и след това издърпайте половината от дължината на събраната коса през ластика още веднъж. По този начин можете да навиете една къса опашка във формата на примка. При коса, дълга до раменете, това почти изглежда като прическа с вдигната коса.

  Обичайната училищна прическа също е много красива. Просто срешете косата настрани и я сплетете хлабаво. Малките аксесоари могат да помогнат, ако носите бретон или имате къса коса. Тесни диадеми държат косата настрани от лицето ви по време на спорт и упражнения. Освен това те изглеждат много стилно. Късите прически изглеждат особено привлекателно с бретон, прибран настрани с красива фиба. Закрепете фибите, като използвате две фиби, поставени на кръст. Това е много модно.

  Между другото, не трябва да измивате косата си непосредствено преди започването на спортните занимания или упражнения. По-добре е да я измиете, след като приключите със спортните дейности. Прясно измитата коса обикновено е твърде гладка, за да може да се закрепи назад или да се оплете в плитка. Нямате време след спортните дейности или упражнения, но косата ви се нуждае от стилизиране? Просто нанесете малко стилизиращ спрей на косата и наведете главата си напред и надолу, докато спреят изсъхне.

 • Тези инструменти за разкрасяване трябва да са в торбата ви с екипа, заедно с уредите за спорт:

  • Ластици за коса
  • Фиби за коса
  • Диадеми
  • Шампоан и лосион в разфасовка за пътуване (алтернативно комбинация шампоан/балсам за заети хора)
  • Малък спрей за коса
  • Стилизиращ спрей
  • Малка туба стилизиращ гел, ако използвате
  • Душ гел
  • Лосион за тяло
  • Дезодорант или мокри кърпички
 • Прически за (известни) атлети

  Линдзи Лоън

  © WireImage  

  Линдзи Лоън

  Линдзи Лоън печели с решение на журито. Тясната диадема, поддържаща бретона настрани от лицето й и небрежната конска опашка, са съвсем подходящи за случая.

  Стефани Прат

  © WireImage  

  Стефани Прат

  Косата на актрисата Стефани Прат е прибрана за тренировката й. Тясна диадема задържа назад страничната й коса.

  Камерън Диас

  © Getty Images  

  Камерън Диас

  Конската опашка винаги е подходяща и винаги изглежда страхотно – също и заразителната усмивка на Камерън Диас. Тук я виждате да участва в баскетболен мач за знаменитости.

  Марша Крос

  © Getty Images  

  Марша Крос

  Марша Крос демонстрира най-бързото от всички решения за оформяне на косата - шапката. Шапката прибира косата от лицето й, без значение какъв спорт тренира.

  Тери Хатчър

  © Getty Images  

  Тери Хатчър

  Тери Хатчър успява да изглежда лъчезарна, дори и след изтощителна тренировка по триатлон. Нейната прическа е обикновена, с път по средата и ниско прихваната конска опашка на тила.

  Одрина Патридж

  © WireImage  

  Одрина Патридж

  Актрисата Одрина Патридж се придържа към по-леките тежести. Тя позволява свободно сплетената й коса да падне отстрани на рамото й.