Schwarzkopf Professional
Стилизиране

Прическа боб /каре/ – модна, елегантна, перфектна

Това случвало ли ви се е? Вашият фризьор ви е убедил да рискувате с нова прическа и сега почти не се разпознавате в огледалото? Новата визия е трябвало да бъде страхотна. Това никога няма да се случи с класическите прически!

 • Боб, Сънрайз Койни
  Ето как трябва да изглежда боб /каре/ прическата, прецизно подстригана, много права и бляскава. Актрисата Сънрайз Койни носи крайна прическа боб.
  © Getty Images

  Прическа боб /каре/ – модна, елегантна, перфектна

  Традиционната прическа боб /каре/ е с дължина до брадичката и подстригана на резки линии с бретон. Има много варианти. Прическата боб може да е с дължина до рамената, подстригана късо до нивото на носа и с път в средата или настрани. Боб прическите са подходящи за всеки вид коса и те изглеждат прекрасни във всички цветове на косата. Важна характеристика на стила боб е правата и лъскава коса.

  Гладка и права коса, оформена с голяма кръгла четка, е най-подходяща за прическа боб. Докато издухвате косата си, четкайте я кичур по кичур най-напред навътре, а след това и навън. Това води до особено красиво падаща коса. Използвайте преса за изправяне и спрей против накъдряне, ако косата ви е естествено вълнообразна или къдрава. Това придава на косата лъскавия външен вид на истински боб. Важен съвет: Колкото по-кръгло е лицето ви, толкова по-дълга трябва да е косата във вашата прическа боб.