Schwarzkopf Professional
Стилизиране

Подстрижките на градирани пластове или стълбичка създават движение

Подстригване на последователни пластове или напластяване
Подстригване на последователни пластове или напластяване в много вариации
© Getty Images (2) / WireImage

Косата може да бъде подстригана на последователни пластове или напластена или да бъде силно изтънена. Напластените подстрижки имат много варианти. Те могат да придадат еластичност на къдриците и да добавят обем на правата коса. Представяме ви най-красивите прически на пластове и обясняваме - стъпка по стъпка, разбира се - как да подстрижете косата.

 • Можете да наречете прическата рошава или да я наречете подстригване на последователни (стъпаловидни) пластове. Както и да я наречете, прическата на последователни пластове е подходяща за почти за всеки тип, дължина или структура на косата. Въпреки това, трябва да обърнете внимание на някои подробности. Ако косата ви е много тънка, трябва да се внимава да не се изтънят краищата на косата прекалено много. С едно добро подстригване коафьорът трябва оптически да създаде приятни преходи между различните дължини на косата. В противен случай, прическата ще изглежда начупена.

 • Подстрижки на последователни пластове – обърнете внимание на структурата на косата си

  Фината коса не трябва да се подстригва на последователни пластове, ако дължината й е под рамената, тъй като краищата на косата ще изглеждат твърде тънки. Дори и тънка коса може да бъде подстригана на пластове за създаване на по-голям обем. Късата фина коса изглежда страхотно, когато най-късата покриваща коса е с дължина най-малко пет сантиметра (2 инча). Кичурите на тази дължина падат по-меко.

  Подстригването на пластове намалява теглото на косата и затова е идеално за гъста коса. Добре е косата да се напласти до нивото на ухото (при коса с дължина под рамената). Отпуснатите къдрици имат повече еластичност, ако косата се подстриже на пластове. Тук, както винаги, трябва да се направи преход между различните дължини на косата и къдриците в горната част на главата не трябва да са твърде къси, за да се избегне ужасният вид на пудел.

 • Това прави прическата на последователни пластове голям хит:

  • Изсветляванията или кичурите подчертават визията на прическите с последователни или стъпаловидни пластове. Прическата изглежда особено красива, когато косата е на кичури с два или три различни нюанса.
  • Прическите на коси, подстригани на последователни пластове или напластени, може да изглеждат малко объркани. Поставете стилизиращ крем, гел или вакса на сухата коса, за да подчертаете стъпаловидния характер на прическата.
  • Обикновено не е необходимо напластените прически за къси и средно дълги коси да се стилизират с помощта на кръгла четка. Вместо това, за тази цел идеално може да се използва четка с четириъгълна форма. Издухвайте косата срещу растежа на косъма първо на едната страна, а след това и на другата. Накрая издухайте косата отпред и след това отзад. С помощта на този метод косата добива голям обем и блясък, като в същото време остава гладка и права.
  • Ако имате гъста коса трябва да попитате вашия фризьор за подстригване с филиране. При този метод, по-големи кичури от косата се подстригва с назъбени ножици. Това създава цялостни меки контури и прическата изглежда по-малко компактна.
 • Възхитете се на прическите на последователни пластове на звездите