Schwarzkopf Professional
Стилизиране

Подстрижките на градирани пластове или стълбичка създават движение

Подстригване на последователни пластове или напластяване
Подстригване на последователни пластове или напластяване в много вариации
© Getty Images (2) / WireImage

Косата може да бъде подстригана на последователни пластове или напластена или да бъде силно изтънена. Напластените подстрижки имат много варианти. Те могат да придадат еластичност на къдриците и да добавят обем на правата коса. Представяме ви най-красивите прически на пластове и обясняваме - стъпка по стъпка, разбира се - как да подстрижете косата.

 • Можете да наречете прическата рошава или да я наречете подстригване на последователни (стъпаловидни) пластове. Както и да я наречете, прическата на последователни пластове е подходяща за почти за всеки тип, дължина или структура на косата. Въпреки това, трябва да обърнете внимание на някои подробности. Ако косата ви е много тънка, трябва да се внимава да не се изтънят краищата на косата прекалено много. С едно добро подстригване коафьорът трябва оптически да създаде приятни преходи между различните дължини на косата. В противен случай, прическата ще изглежда начупена.

 • Подстрижки на последователни пластове – обърнете внимание на структурата на косата си

  Фината коса не трябва да се подстригва на последователни пластове, ако дължината й е под рамената, тъй като краищата на косата ще изглеждат твърде тънки. Дори и тънка коса може да бъде подстригана на пластове за създаване на по-голям обем. Късата фина коса изглежда страхотно, когато най-късата покриваща коса е с дължина най-малко пет сантиметра (2 инча). Кичурите на тази дължина падат по-меко.

  Подстригването на пластове намалява теглото на косата и затова е идеално за гъста коса. Добре е косата да се напласти до нивото на ухото (при коса с дължина под рамената). Отпуснатите къдрици имат повече еластичност, ако косата се подстриже на пластове. Тук, както винаги, трябва да се направи преход между различните дължини на косата и къдриците в горната част на главата не трябва да са твърде къси, за да се избегне ужасният вид на пудел.

 • Това прави прическата на последователни пластове голям хит:

  • Изсветляванията или кичурите подчертават визията на прическите с последователни или стъпаловидни пластове. Прическата изглежда особено красива, когато косата е на кичури с два или три различни нюанса.
  • Прическите на коси, подстригани на последователни пластове или напластени, може да изглеждат малко объркани. Поставете стилизиращ крем, гел или вакса на сухата коса, за да подчертаете стъпаловидния характер на прическата.
  • Обикновено не е необходимо напластените прически за къси и средно дълги коси да се стилизират с помощта на кръгла четка. Вместо това, за тази цел идеално може да се използва четка с четириъгълна форма. Издухвайте косата срещу растежа на косъма първо на едната страна, а след това и на другата. Накрая издухайте косата отпред и след това отзад. С помощта на този метод косата добива голям обем и блясък, като в същото време остава гладка и права.
  • Ако имате гъста коса трябва да попитате вашия фризьор за подстригване с филиране. При този метод, по-големи кичури от косата се подстригва с назъбени ножици. Това създава цялостни меки контури и прическата изглежда по-малко компактна.
 • Възхитете се на прическите на последователни пластове на звездите

  Камерън Диас

  © Getty Images

  Камерън Диас

  Камерън Диас харесва своята коса по този начин! Нейната коса е подстригана на меки пластове и изглежда красиво гладка и бляскава. Ето как се постига това:

  Косата е подстригана на последователни пластове до нивото на брадичката. Поставете малко стилизиращ лосион, след което издърпайте косата с четката, докато я издухвате със сешоара. Това прави косата гладка и права. Можете да използвате голяма кръгла четка, за да навиете краищата на косата леко навътре, докато все още издухвате. С малко лак косата става бляскава и лъскава.

   

   

  Ева Лонгория

  Прическата от 1970-те с извити навън краища на косата подхожда перфектно на отчаяната съпруга Ева Лонгория. Ето как се постига това:

  Коафьорът на Ева е подстригал косата и на последователни пластове. До нивото на ухото къдриците са напластени, като отделните кичури се сливат без резки преходи. Горната част на косата остава гладка. За да получите тази прическа, навийте отделни сравнително тънки кичури на загряващи се ролки със средна големина. След като косата се охлади, извадете ролките и извийте косата навън с помощта на сешоар. Накрая оформете косата с ръка. Използвайте лак за коса за фиксация и блясък.

   

  Кейти Холмс

  © Getty Images

  Кейти Холмс

  Скъпа Кейти Холмс, според нас твоята смесена прическа с подстригани на пластове къдрици и прав бретон е доста интересна. Правите краищата на косата придават стил на тази комбинация. Ето как се постига това:

  Поставете стилизиращ спрей на сухата коса и навийте тънки кичури на папилоти (маркучи). Важното при тази прическа е да не се навият краищата на кичурите, за да останат прави и без къдрици. Същото се отнася и за бретона. Затоплете косата със сешоара и я оставете да се охлади. Внимателно извадете папилотите и без да разресвате косата я оформете с ръце. Нанесете малко гел в краищата на косата, за да станат къдриците по-фиксирани. По желание можете да използвате лак за коса за допълнителен блясък.

   

  Сара Джесика Паркър

  © Getty Images

  Сара Джесика Паркър

  Завидни са къдриците на Сара Джесика Паркър. Косата е подстригана само на няколко пласта до нивото на брадичката, за да не се образуват стегнати къдрици. Косата й пада на много меки вълни. Ето как се постига това:

  Поставете стилизиращ крем на сухата си коса и я навийте на много големи велкро (лепещи) ролки. След това затоплете навитата коса със сешоар и оставете да се охлади. Не разресвайте косата след като извадите ролките. Просто я оформете и добавете много лак за коса за повече блясък и фиксация.

   

  Ашли Симпсън

  © WireImage

  Ашли Симпсън

  Косата на Ашли Симпсън е подстригана на прическа пикси (късо подстригване) с изразени стъпаловидни пластове. Част от горните пластове достигат до нивото на носа й, което придава на дългата пикси подстрижка небрежен вид. Ето как се постига това:

  Стилизирайте косата си, като я издърпате с четириъгълна четка или просто подредете косата с пръсти. Изсушете косата със сешоара. След като натриете малко стилизираща вакса на пръстите на ръцете си, оформете с тях отделните кичури. Малко лак за коса осигурява допълнителна фиксация.

   

   

  Сара Конър

  Сара Конър обича косата си бурна. Късата й разрошена коса изглежда като че ли вятърът си е играл с нея. Ето как се постига това:

  В основата на прическата стои късо подстригване на последователни пластове с напластен асиметричен бретон, падащ настрани до нивото на носа. Втрийте в косата пяна за коса с големина на топка за голф и след това издухайте. Сега поставете гел преди да разделите косата настрани над челото. Използвайте малко лак за коса за по-добра фиксация.

   

  Кери Мълиган

  © WireImage

  Кери Мълиган

  Кери Мълиган демонстрира как изглежда подстрижката пикси (късо подстригване), докато косата израства. Косата е подстригана на пластове и достига до нивото на ушите. Прическата с бретон е много красива, когато краищата на косата са леко навити. Ето как се постига това:

  Поставете малко пяна за коса върху изсушената с кърпа коса. След това използвайте сешоар и с пръсти оформете косата. Поставете малко вакса на пръстите си и с тях оформете краищата на косата да стърчат навън. Използвайте малко лак за коса за по-добра фиксация.

   

  Уинона Райдър

  © WireImage

  Уинона Райдър

  Късата коса на Уинона Райдър с къс бретон и дълга коса отстрани е много привлекателна. Ето как се постига това:

  Поставете стилизираща пяна на сухата си коса и я издърпайте със средно голяма кръгла четка, докато я издухвате. Поставете стилизиращ крем на бретона преди да го подредите настрани. След като поставите стилизиращ крем завийте няколко по-големи странични кичура и ги издърпайте пред ушите.