Schwarzkopf Professional
Стилизиране

Мъжки коси в черно и бяло

Мъжки прически: Пиърс Броснан
Пиърс Броснан: Елегантният стил
© Getty Images

Джорж Клуни и Робърт Дауни Младши демонстрират колко атрактивна може да бъде черно-бялата коса. Холивудските звезди със сигурност нямат причина да крият посивелите си коси. Те подсилват чара им. Вижте тези прекрасни примери за коси в черно и бяло и опитайте съветите ни за грижа и стилизиране.

 • Повечето хора гледат първите си сиви коси със смесени чувства. В днешно време  посивяващата коса не е проблем, но може би ще искате да адаптирате стила си към новата реалност. Дългата коса и екстремните модни експерименти рядко пасват добре на сивия цвят, да не споменаваме учудените погледи на околните. Обратно, късите прически ви правят по изискани и елегантни. Разбира се, това не е новина за звездите. Въпреки, че всяка от показаните тук знаменитости носи косата си късо, всяка от тях успява да изрази индивидуалността си с уникална прическа. Както винаги, Пиърс Броснан показва елегантна сдържаност, Робърт Дауни Младши предпочита разрошената прическа, Джордж Клуни е избрал старомодния вариант, а Антонио Бандерас изглежда много елегантно с много късата си посивяла коса.

 • Поддържане на мъжката посивяла коса

  За да изглежда посивялата коса по-привлекателно, трябва да промените не само прическата си, но и грижите за нея и стилизирането й. Посивялата коса съдържа по-малко меланин, който я предпазва от вредния ефект на УВ лъчите върху кератина в косъма. Косата също изтънява с увеличаването на възрастта. В резултат тя има нужда от повече УВ защита и грижи. Употребата на витализиращи шампоани и подхранващи балсами възстановява живостта на косата.

  Геловете, ваксите и стилизиращите пасти са богати на масла и са подходящи за мъже с побеляващи коси, защото подобряват състоянието на косата и придават привлекателен блясък.

  Разгледайте нашата галерия от секси мъже с посивели коси.

 • Галерия: Черно-бели прически за мъже

  Джордж Клуни: класически стил

  © Getty Images  

  Джордж Клуни: класически стил

  Класическата прическа на Джордж Клуни е акуратно разделена със страничен път. Косата е плавно подстригана с ножици и не показва резки преходи. На върха на главата косата е оставена малко по-дълга. Тази част на косата е на леко етажирана и изтънена за повече структура.

  Стайлинг: Направете страничен път на косата след измиването и я изсушете, докато я решите с пръсти. Накрая използвайте малко вакса или паста, за да оформите отделните кичури в горната част на главата.

  Робърт Дауни Младши: визия „току-що станал от леглото”

  © Getty Images  

  Робърт Дауни Младши: визия „току-що станал от леглото”

  За този стил косата в горната част на главата трябва да е с дължина около пет сантиметра. Посивялата коса около ушите и на врата трябва е малко по-ниско подстригана. Прическата привлича с мекия си контур. Вариациите в дължината на косата създава необходимата структура. За да изглежда тази прическа небрежно, просто сложете малко гел на пръстите си преди да ги прокарате отзад напред през косата. Разрошете косата отпред за по-палав вид. Страничната коса обаче се сресва добре. 

  Пиърс Броснан: елегантната визия

  © Getty Images  

  Пиърс Броснан: елегантната визия

  При този стил косата отстрани и отзад е забележимо по-къса, отколкото отгоре. Косата е подстригана с ножици и контура остава мек.

  Стайлинг: изсушете косата напълно след измиване, като я приглаждате плътно с гребен отстрани и отзад. Косата на върха на главата първо се суши напред, докато стане почти суха. След това я решете назад, докато напълно се изсуши.

  Антонио Бандерас: късата подстрижка

  © Getty Images  

  Антонио Бандерас: късата подстрижка

  Цялата коса е подстригана до не повече от един сантиметър. Тук няма място за преходи в дължината.
  Стайлинг: просто изсушете косата и по желание използвайте вакса или масло за допълнителен блясък. 

 • Още мъжки прически в черно и бяло:

  Елегантно остаряване >> gqindia.com

  Как да съчетаете стилът на вашата коса и брада >> gq.com