Schwarzkopf Professional
Терапия за косата

Изрусяване: Бляскави светли ефекти за косата ви

Мечтаете ли за блестящи светлинни ефекти в косата си? Тогава внесете магията на слънце в косата си и прекарайте това лято като блондинка! Има много начини да изсветлите цвета на косата си. Точно тук ще намерите най-щадящите начини да го направите. Ние също така ще ви помогнем да се погрижите за изсветлената си коса.

 • Изсветляване на косата
  По-светлата и по-ярка коса добавя блясъка на слънцето към вашия външен вид. Подгответе се да бъдете забелязани!
  © Laurence Monneret

  Бляскавите светли ефекти в косата ви са като магия. Те добавят блясък и жизненост на външния ви вид. Това е вярно за всички по-светли ефекти, независимо дали сте добавили няколко по-светли кичура, дали сте изрусили косата си или само сте използвали изсветляващ (изрусяващ) спрей. По принцип е възможно да се изруси коса с всякакъв цвят - от черен до бляскаво светлорусо. Вашият фризьор може да превърне абаносовата коса в платинено руса за часове. Разбира се, това включва няколко етапа на химическо изрусяване. За съжаление, такива драстични ефекти причиняват доста голям стрес на косата. Препаратите за изрусяване в домашни условия могат да изсветлят светлорусата до среднокестенявата коса с до осем нюанса, а среднокестенявата до черна коса с два до три нюанса – като дори не е необходимо да се притеснявате за появата на червеникави оттенъци.

 • По-светлите кичури добавят интересен блясък в косата ви

  По един магически начин, кичурите включват светлината в косата ви и придават на косата много естествен рус вид. Можете да направите кичури в косата си с помощта на шапка за кичури. Освен това, можете да направите няколко светли акцента с помощта на тънка четка или с една от много удобните бутилки апликатори. Професионалистите в областта на грижата за косата правят кичури или по традиционния начин - с фолио или гребенчета за кичури, или използват четки и апликатори за по-артистични свободни кичури. Светлите кичури подхождат почти на всички съществуващи цветове на косата. Кичури в два или три леко различни оттенъка изглеждат особено привлекателни.

  Изсветляващ спрей – Щадящият начин да изсветлите косата си

  Искате ли да изсветлите вече русата ви коса с няколко тона? Изсветляващият спрей ще ви осигури ефекта на небрежно плажно русо. Просто впръскайте изсветляващия спрей в сухата или влажна коса. Всеки препарат може да изсветли косата ви с около четвърт тон. По този начин можете да изрусите косата си с един-два тона. Слънчевата светлина и топлината на сешоара увеличават изсветляващия ефект. В зависимост от това дали искате да изсветлите цялата си коса или просто няколко кичура от нея, третирайте косата си със спрей за изсветляване частично или напълно. Използвайте творчество и си поиграйте със светлите ефекти!

  Боядисайте косата си в любимия ви оттенък на русото

  Препаратите за боядисване на косата в домашни условия позволяват да промените косата си в предпочитания от вас оттенък на русото, ако естественият цвят на косата ви не е по-тъмен от тъмнорусо до светлокестеняво. Такива препарати за боядисване отстраняват естествените пигменти в косата по един сравнително щадящ начин и ги заменят с нови руси цветни пигменти. Важно е да оставите препарата за боядисване да подейства върху косата ви толкова дълго, колкото е посочено върху опаковката. Не забравяйте: Първоначалният процес на изсветляване при всички препарати за боядисване преминава през червеникави и жълтеникави фази. Ако изплакнете боята по-рано, косата ви може да получи нежелани червеникави или жълтеникави нюанси.

  Преминете целия път: Изрусяване на косата

  Нуждаете се от препарат за интензивно изрусяване, ако искате да боядисате тъмната си коса в светлорусо. Тези препрати за интензивно изрусяване разграждат естествените тъмни пигменти на косата в по-голяма степен, отколкото по-малко интензивното боядисване. Затова те ви позволяват да промените цвета на косата доста драстично, така че можете лесно да превърнете лешниковата коса в блестящо светлорусо. Не забравяйте: Косата се нуждае от специални грижи след боядисване, особено след интензивно изрусяване.

  Изрусената коса се нуждае от програма за третиране

  След изрусяването трябва да сте особено внимателни към косата си. Това е единственият начин да я поддържате здрава, лъскава и еластична. Осигурявайте редовно на изрусената коса поддържаща терапия. Специалните серии за грижа за боядисаната коса са идеални за тази цел, защото те съдържат много мощни овлажнители, безценни растителни масла и възстановяващи елементи, като кератини и витамини. Третирането с балсам след всяко измиване е задължително. Можете да предотвратите отпускането на косата, като нанасяте балсама само в краищата на косата и го измиете обилно, след като е оставен да подейства за известно време. Освежете косата си чрез нанасяне на интензивна маска или балсам веднъж седмично. UV защитата също е много важна за предотвратяване на изсушаването и загубата на цвят на косата.