Schwarzkopf Professional
Цвят на косата

Боядисване на косата в червено: присъединете се към тенденцията, станете червенокоса

Думата червено, отнасяща се за червената коса, покрива изключително широк спектър цветове, вариращи от топли червеникаво-кестеняви до доста неестествени лилави цветове на косата. При боядисването на косата в червено, изрусяването бе първата стъпка. Това обаче рядко е необходимо с по-новите технологии за боядисване.

 • Червената коса
  Червената коса: Ето колко красива може да е тя.
  © Claude Guillaumin

  Без съмнение, в момента най-силната тенденция за боядисване на косата е червена. В момента, светът на модата е особено пристрастен към пламтящите медни цветове, които едва могат да се приемат за естествени. Червенокосите модели никога не са били толкова много търсени! (www.modelswithredhair.com).

  Можете да бъдете един от пионерите в тази тенденция, ако имате дълга до раменете коса. Прическите с вдигната червена коса, нашарени кичури от мека вълниста червена коса, са особено модерни. Разбира се, няма тенденция без противоположна тенденция. Синкавите нюанси в червената коса и радикално къси фризури с обръснат врат, както и червените кичури, предпочитани от Риана, ще намерят своите фенове през 2011 г.

 • Боядисване на косата в червено:

  Начини да станете модна червенокоса жена

  • Съвет 1:

   Боядисването на косата в червено е лесна работа дотолкова, доколкото не искате цвят, който е по-светъл от естествения цвят на косата. Използвайте тониращи продукти с измиване, за да експериментирате с новия цвят, без да се притеснявате за растящите корени на косата, които могат да нарушат впечатлението, което правите с новия си цвят на косата.

  • Съвет 2:

   Традиционно, пътят от кестенявата до светло медената коса включва фазата на изрусяване. Първо се отстраняват тъмните пигменти и след това се добавят червените цветни пигменти. Това изглежда логично. Новите дълготрайни оцветители с коефициент на трайност 3 изсветляват косата, като по този начин превръщат тъмнокестенявата коса в ярко червена.

  • Съвет 3:

   Промяна на цвета на изрусената коса обикновено е проблем. Това не се отнася за червената коса. Като цяло, косата поглъща червените пигменти лесно, без изненади в цвета.

  • Съвет 4:

   Най-добрият начин да преминете от сива към червена коса включва посещение на фризьорския салон. Червените пигменти се наслагват по различен начин към белите коси в сравнение с естествено пигментираните коси. Посъветвайте се с експерт, преди да боядисате бялата коса в червено. Експертът ще прецени качеството на косата и желания цвят и ще се погрижи да не се появите без да искате с розова коса или да изглеждате като че ли идвате от света на таласъмите и леприконите.

  • Съвет 5:

   Боядисването на косата в червено не е много успешно като мярка против стареене. Стилистите гледат на червеното като на светлинен рекламен инструмент на лицето. Каквато и да е лицето, очите на хората ще се насочат към него. А това включва и бръчките. Жените, които се стремят да изглеждат възможно най-млади, трябва да избягват червена коса. Това се отнася най-вече за изкуствените нюанси на червено, като например червено със син оттенък.

  • Съвет 6:

   Цветовете между русо и червено изглеждат особено меки и естествени. Тези цветове са просто перфектни за жени с по-светла кожа и зелени или сини очи. Ръждиво оцветената коса изглежда особено хармонична, когато се носи от брюнетки с кафяви очи.

  • Съвет 7:

   Когато боядисвате косата си в домашна обстановка, трябва да сте сигурни, че няма да изцапате облеклото си, килима или плочките. Тези червени петна са огромно предизвикателство. За прилагане в дома е добре да носите по-тъмна тениска или да поставите кърпа около раменете си, за които няма да съжалявате, ако се оцветят.

  • Съвет 8:

   Не прибързвайте, ако не сте сигурни за правилния оттенък на цвета. Досадното изрусяване е неизбежно, ако експериментът с боядисване в червено се обърка. Консултирайте се с добър приятел, преди да вземете решение за цвета.