Schwarzkopf Professional
Цвят на косата

Лосион оцветител, интензивно тониране или боядисване на кестенявата ви коса

Може би сте се отегчили от естествения цвят на косата си или просто искате да опитате нова визия. Има много добри причини да боядисвате косата си кестенява. Ясно е, че от гледна точка на блясък и нюанси кестенявият цвят на косата е с километри напред от конкурентния рус цвят. Свободни сте да изберете един от трите различни метода за промяна на цвета на косата, а именно лосион оцветител, интензивно тониране или боядисване. Искаме да ви помогнем да изберете правилния метод за вашата коса.

 • Оцветяване на кестенявата коса
  Лосион оцветител, интензивно тониране или боядисване: Три метода, един резултат
  © Getty Images

  Представете си това! Кестенявата коса блести с най-отразяващи светлината пигменти и поради това е по-бляскава от русите тонове на косата. Вашият коафьор може да ви помогне, ако смятате да се превърнете в брюнетка или искате да придадете блясък на естествения цвят на косата си. Като алтернатива, можете просто да боядисвате сама косата си.

  Използването на лосион оцветител може да е избор за всеки, който просто иска да провери новия цвят на косата. Тук няма да има спиращи сърцето изненади, а цветът постепенно ще избледнее с всяко измиване. В зависимост от интензивността на оцветяването, магията на цвета ще трае не повече от 15 измивания. В сравнение с боите за коса, лосионите оцветители са по-щадящи за косата. Цветните пигменти на лосион оцветителя се захващат само върху повърхността на косъма и създават нов оттенък и допълнителен блясък. Залепените цветни пигменти придават допълнителен обем на фината коса. Като общо правило, лосион оцветителите могат да подсилят естествения цвят на косата или да добавят нюанси на дълбочина. Лосион оцветителите, обаче, не могат да изсветлят косата. Кестенявата коса ще запази блясъка си, но с нови акценти в рамките на целия спектър на кестеняво. Русата коса обаче ще потъмнее след третиране с кафяв лосион оцветител.

 • След използването на лосион оцветител, закрепените цветни пигменти придават допълнителен обем на фината коса

  Както може би вече сте предположили, по отношение на ефективността, интензивното тониране се нарежда между лосион оцветителите и боядисването. Интензивното тониране може да потъмни естествения цвят на косата с до три нюанса. Това е щадящ начин за покриване на белите коси. Принципът на интензивното тониране е като боядисването. При този процес роговият слой се отваря и цветните пигменти навлизат дълбоко в косъма. Подобно на лосион оцветителите, интензивното тониране не може да изсветли цвета на косата и избледнява след около 24 измивания. Разликата между тонирането и интензивните лосиони оцветители е следната: Ако се използва редовно, интензивното тониране оставя косата малко по-тъмна от естествения цвят. При повторно използване на интензивно тониране, трябва да третирате участъците само малко извън границата на новата израснала коса. Така ще се запази равномерният кестеняв цвят на косата.

  Решението за боядисване на косата трябва да е взето много уверено. Новият цвят на косата ще е постоянен. Дори и сивата коса може да е напълно покрита. Въпреки това, на всеки няколко седмици ще трябва да боядисате новоизрасналите корени на косата. Честотата на тези корекции зависи от бързината, с която косата расте.

  Постоянна или временна промяна на цвета е вашата цел? Всеки, който взема решение за промяна на цвета на косата, трябва първо да си отговори на този въпрос. Когато всичко е казано и направено, и трите метода ще постигнат желания ефект. Косата ви ще заблести в нов цвят.

 • Как да боядисаме кестенявата коса

  1. Топлите цветни тонове с нюанс на жълто и златисто ще стоят на косата ви особено добре, ако имате маслинена или тъмна кожа. Такива нюанси включват примерно карамелено, бронзово и кестеново кафяво. В случай че тенът на кожата ви е блед с отсенки на синьо и розово, тогава трябва да изберете светло кестеняви или тъмно кестеняви цветове, без червени или златни нюанси.
  2. Постоянните и правилни грижи за косата са най-добрата основа за боядисване на косата. Резултатът от боядисването ще е по-ослепителен и по-дълготраен, ако се основава на здрава коса и гладък рогов слой на косъма.
  3. При тониране се получава по-интензивен цвят, ако по-дълго излагате косата си на въздействието на оцветителя. За по-интензивен цвят можете да оставите препарата на косата си няколко минути повече или дори половин час.
  4. Ще харесате повече новия цвят на косата си и ще задържите цветните пигменти в косата за по-дълго време, ако използвате продуктите за специални грижи за боядисана коса.