Schwarzkopf Professional
Цвят на косата

Нашите съвети за перфектен грим за русокоси

Русата коса е нещо повече само от цвят на косата. Може да се каже, че русата коса рядко бива пренебрегната. Русата коса може да има много нюанси от светло платинено русо и хладни бронзови тонове до пшенично русо и карамелени нюанси. Нашите съвети ще ви покажат как да намерите правилния цвят за грима си.
 • Грим за русокоси
  Неуловимите нюанси на розовото са подходящи за повечето блондинки
  © Getty Images

  Основни положения: Основа за блондинки

  Зачервяването и леките дефекти по кожата са особено забележими на много светлата кожа на блондинките.Поради това трябва да използвате грим за средно до силно покритие, освен ако природата ви е дарила с кожа с тен като на бебе. Не забравяйте да изберете цветове на грима, клонящи към неутрално бежово до бледожълто. Трябва да избягвате всякакви розови оттенъци.

  Захарни очи: Гримиране на очите на блондинките

  Рецептата за полагане на сенки за очи е да се използва по-малко количество, както в поговорката „по-малко е повече”. Подчертаните цветове на сенките за очи, като кукленско розово или дълбоко виолетово, изглеждат прекалено лъскави за повечето жени със светлоруса коса. Пастелните варианти на тези цветове имат далеч по-привлекателен ефект. Тези по-меки нюанси, като розово и лилаво без перлени ефекти, изглеждат особено добре със сиви или кафяви полутонове.

  Жените с пепелно руса коса трябва да използват златно-кафяви сенки за очи, за да се придаде малко блясък на тена им. В противен случай, те може да изглеждат уморени. Оттенъци с цвят на шампанско или златисто оцветени акценти под веждите са перфектни за жените с пепелно руса коса, но те трябва да избягват всякакви сребърни или перлени акценти под веждите. Жените със златисто руса коса изглеждат добре със сенки за очи с тъмно лилави или пурпурни тонове.

  Не трябва да избягвате да използвате опушен грим за очите, когато излизате вечер. Опушените очи на жените с платинено руса коса изглеждат много добре. Трябва, обаче, да използвате кафяв или тъмносив молив за очи, вместо черен.

 • Грим: Звезди с руса коса

  Сиена Милър

  © Getty Images  

  Сиена Милър

  Плажно русата коса на Сиена Милър и нежният розов цвят на красиво оформените й устни се комбинират, за да се получи един привлекателен и много естествен вид.

  Тейлър Суифт

  © Getty Images  

  Тейлър Суифт

  Тейлър Суифт съчетава своята златиста карамелена коса с драматично подчертани опушени очи. За устните си тя е избрала светъл прасковен цвят.

  Хилъри Суонк

  © Getty Images  

  Хилъри Суонк

  Косата на Хилъри Суонк е тъмноруса с по-светли кичури. Избраният от нея грим включва сивкаво-кафяви сенки за очи и червило с прасковен цвят.

  Аманда Сийфрйд

  © Getty Images  

  Аманда Сийфрйд

  Светлото розово червило, деликатният розов руж и кафеникаво-розовите сенки са просто перфектни за светлокосата Аманда Сийфрйд.

 • Стил на веждите на блондинките

  Жените с естествено светлоруса коса не трябва да подчертават веждите си с много тъмен молив за вежди. Идеални са моливите за вежди или сенки в светли нюанси на сиво-кафявото. Много фирми предлагат моливи за вежди специално за блондинки. Повечето от тях са в сиво-розови оттенъци. Важно е да не се очертават твърде резки линии на веждите.Вместо това, трябва да направите редица малки къси линии между съществуващите косъмчета на веждите. В случай че сте изсветлили косата си, трябва да поискате от фризьора леко да изсветли и естествено тъмните ви вежди. По този начин русата коса ще изглежда по-естествена.

  Червени скули за блондинките

  Розовите нюанси придават на блондинките сияен тен. Чистите светлорозови нюанси са идеални за светлорусите жени; нюансите на розово и прасковено с малко златисто са подходящи за златисто русата коса. По-тъмно русите жени трябва да изберат кафяво-розовото, защото по-светлите розови нюанси могат да изглеждат прекалено сладникави. Моля, обърнете внимание, че теракотените или медните нюанси карат русокосите жени да изглеждат твърде бледи. Прилагайте пестеливо бронзиращите препарати.

  Ягодови устни: Цветове на червилото за блондинки

  Това, което посочихме за ружа, се отнася и за цветовете на червилото. Вие със сигурност ще изглеждате красиви в розово. Всички нюанси на розовото са най-красивият избор за русокосите жени. Деликатните розови тонове с бежови или кафеникави полутонове са перфектни за жените със светла златисто руса коса. Жените с платинено руса коса също може да опитат по-дълбоки синкаво-червени или розови цветове на червилото си. Моля, имайте предвид обаче, че интензивните или по-тъмните цветове на червилата изискват равномерен тен. За перфектен външен вид трябва да използвате и молив за устни в същия цвят като червилото или в по-светъл нюанс. Блондинките никога не трябва дори да си помислят да използват по-тъмен молив за устни.