Schwarzkopf Professional
Цвят на косата

Боядисване на косата руса: Идеалната техника

Боядисване на косата руса
Боядисване на косата руса – Най-добре го оставете на специалиста.
© Andreas Kuehn

Косата изсветлява най-вече чрез депигментация (изрусяване), а не боядисване. Прочетете и научете какво трябва да знаете, когато изрусявате косата си и как да контролирате нежеланите странични ефекти.

 • Косата ви не е истински руса? Това е вярно за 95 процента от всички хора. Средно една трета от немските жени са блондинки, но природата е дала само на няколко от тях естествено руса коса. Всички, освен тези няколко жени, са променили естествения цвят на косата си. Сред цветното третиране на косата, изрусяването все още е номер едно в списъка. Докато ектремните руси нюанси, като платинено русото, са мания на моделите и звездите, във всекидневието жените предпочитат по-меки медни и карамелени нюанси.

  Изкуственото русо със сигурност не трябва да изглежда евтино, а по-скоро поразително красиво. Затова изрусяването трябва да се извършва внимателно и с добър усет за цветовете. Меката, естествено изглеждаща руса коса е красива. Дори и брюнетките могат да променят цвета на косата си на рус, а нашите съвети ще ви помогнат да го направите правилно и без увреждане на косата.

 • Изрусяване и как да го направим правилно

  • Съвет 1:

   Вие определено искате русата ви коса да изглежда естествена? Тогава никога не трябва да изсветлявате косата си с повече от два тона. Също така, вземете под внимание цвета на веждите си. Цветът на косата ви ще изглежда изкуствен, ако цветовата разлика между косата и веждите ви е голяма.

  • Съвет 2:

   Бъдете внимателни, когато боядисвате вече изрусената коса. Променената структура на косъма може да доведе до изненадващо оцветяване. Цветът на косата може да се получи по-интензивен от показания на опаковката или в косъма може да проникнат повече цветни пигменти и да го направят по-тъмен от желаното.

  • Съвет 3:

   Става ли косата ви червеникава под въздействието на слънчевите лъчи през лятото? В този случай червените пигменти трябва да се отстранят от косата. В противен случай, те може да придадат на светло русата ви коса жълтеникав оттенък. Разработени са специални нови продукти за изрусена коса, която оригинално е била червена. Те ще помогнат да неутрализирате нежеланите жълтеникави нюанси.

  • Съвет 4:

   Вече сте с руса коса, но желаете косата ви да е само малко по-светла? Идеалното решение за вас може да е изрусяващият спрей за коса. Той изсветлява косата само с четвърт тон за всяко прилагане. Слънчевата светлина и горещият въздух на сешоара ще подсилят ефекта.

  • Съвет 5:

   Храбрите брюнетки може да използват в къщи силен изрусяващ разтвор, за да направят косата си по-светла с до осем тона. Важно е да не оставят изрусяващия разтвор върху косата за повече от 45 минути.    

  • Съвет 6:

   Не сте привърженици на видимо различаващите се корени, а не искате да се занимавате с често изрусяване? Тогава стилът „блонет” (комбинация от русо и кестеняво), представен от Дженифър Анистън, е добър избор за вас. Вашият коафьор ще добави светли кичури в кафявата ви коса, за да придаде желаното естествено изсветляване.