Schwarzkopf Professional
Цвят на косата

Пепелно русо – новата тенденция за русата коса

Преди изглеждаше малко скучен, но сега особено матираният пепелно рус цвят на косата се превърна в новата мания. Точно сега, пепелно русото е последният писък на модата.

 • Рейчъл Макадамс
  Пепелно русата коса на Рейчъл Макадамс е оживена с кичур и по-тъмни корени.
  © Getty Images

  „Русата коса никога не излиза от мода!" Това със сигурност е вярно. Модните експерти и специалистите в цветовете на косата, както и всеки, който е запознат с информацията за модните тенденции и модните мнения, могат да ви кажат, че модерната нова блондинка е с много специален нюанс. Точно сега са много актуални необичайно светлите и матирани нюанси на русото. Модерното пепелно русо изглежда самоуверено, елегантно, нестандартно и консервативно едновременно.

  Един поглед към гардероба ви ще ви покаже дали модното пепелно русо е за вас. Предпочитате ли малинено червено пред оранжево червено? Харесвате ли студените цветове, като гълъбово сиво, бяло и деним, защото тези цветове подхождат добре на вашия тен? Ако е така, тогава пепелно русата коса определено ще ви подхожда.

 • Как да направим модното пепелно русо изразително и бляскаво:

  • Когато изрусите косата си, за да постигнете модния пепелно рус цвят, вие ще отстраните естествените пигменти на косата си. Ако има червени пигменти, те може да създадат жълтеникав оттенък при този процес. Ако в косата ви има червеникави пигменти, трябва да пристъпите към новоразработените продукти за изрусяване с формули и комбинации от пигменти, които ще неутрализират жълтия оттенък и ще установят матирания рус нюанс.
  • Червените пигменти се потискат трудно в процеса на изрусяване. Ако косата ви показва явни червеникави оттенъци, нека първото изрусяване бъде направено от фризьора.