Schwarzkopf Professional
Цвят на косата

Русата коса: Уловете слънцето...

Най-накрая руса! Ако току що сте боядисали косата си руса, вие вероятно искате това вълнуващо усещане да трае вечно. При условие, че усвоите някои ритуали, свързани с грижите за косата, и се глезите с правилните продукти, нищо не трябва да ви попречи да се радвате на живота като блондинка за дълго време.

 • Русата коса
  Русата коса е взискателна и трябва да се третира много внимателно.
  © Andreas Kuehn

  Русата коса, независимо дали е дар на природата или резултат от боядисване, се нуждае от повече грижи отколкото по-тъмните оттенъци на косата. Естествено русите жени обикновено имат по-тънка коса от брюнетките. В случай че сте боядисали косата си руса, лесно може да се окаже, че химическото третиране е направило косата ви увиснала и без блясък.

  Русото върви добре със сребро и злато

  Можете да поддържате красотата на косата си, като използвате продукти, които не утежняват косата и в същото време й придават богат блясък. Леко-текстурираните продукти с много овлажняващи хранителни вещества и прозрачни съставки не позволяват на сивотата да отнеме светлината на русата ви коса. Специалните подхранващи продукти, предназначени за грижи за русата коса, също съдържат активни съставки, които поглъщат калция и магнезия в чешмяната вода. Това ще придаде на косата ви естествен блясък. Но можете да искате да отидете една стъпка по-далеч: Добавянето на златни и сребърни пигменти към косата усилва цвета и създава привлекателни светли отражения.

 • Русата коса - Извадете на показ най-доброто от любимия си цвят

  • Съвет 1:

   През летните месеци не излизайте навън без UV защита – това е! Светлата коса съдържа по-малко меланин, отколкото по-тъмната коса. Ето защо лъчите на слънцето много по-лесно проникват в косата. В действителност, колкото по-светла е косата, толкова повече тя се нуждае от защита.

  • Съвет 2:

   Има ли жълтеникав оттенък платинено русата ви коса? Шампоаните за сива или бяла коса могат да коригират това, като неутрализират нежеланите жълтеникави тонове с маджента (виолет) пигменти. Естествени съюзници в борбата срещу жълтеникавите оттенъци са лайката и лавандулата. И двете са предпочитани за съставки на продуктите за грижа за косата.

  • Съвет 3:

   Забелязвали ли сте зелени нюанси в русата си коса? Виновникът за това вероятно е медта в чешмяната вода. Киселинните лосиони може да са изходът от това положение. Лосионът може да съдържа 2 супени лъжички лимонов сок в чаша вода или аспирин, разтворен във вода.

  • Съвет 4:

   Изрусената коса задължително се нуждае от ежеседмично третиране. Различни от балсамите, тези средства за терапия на косата осигуряват активни съставки, които проникват дълбоко в косата. Всяко изрусяване води до увреждане на роговия слой. Редовното прилагане на средства за терапия намалява тези увреждания.