Schwarzkopf Professional
Цвят на косата

Красиви прически за черна коса

Черна коса
Моделът Jessica Stam може би е била отегчена от русия цвят, когато боядиса косата си черна, постигайки много красив натурален вид.
© Getty Images
Някои прически изглеждат особено привлекателно на чернокоси жени. Нашите звезди демонстрират най-красивите от тях.
 • Знаменитостите продължават да ни изненадват с нови цветове на косата и прически. Доста често те ни вдъхновяват да изпробваме нов външен вид. Наскоро, Jessica Stam и други звезди запалиха интереса ни с черния цвят на косата си. Запитахме се какво е нужно на черната коса, за да изглежда привлекателно като при чернокосите звезди, които наблюдавахме.

 • Как да изглеждате възможно най-добре с черна коса

  Черната коса изглежда красиво! Придава зрялост и мистериозен, екстравагантен чар. Много блед или светъл цвят на лицето прави черната коса по-привлекателна. За оптимален ефект тъмната коса не трябва да доминира над другите черти на лицето. Следователно, не трябва да оставяте тъмната коса да пада пред лицето ви. Опашка или обикновен кок най-добре биха постигнали това. Средната на дължина тъмна коса може да се издърпа зад ухото от едната или от двете страни. Бретонът не трябва да е твърде дълъг или плътен. Дългата черна коса може да се остави да се спуска по гърба, освен ако не предпочитате много популярните в момента прически с коса, отметната встрани.

  Черната коса се свързва по-скоро със стилна елегантност, отколкото с романтични или игриви прически. Следователно, прически с къдрици или плитки не изглеждат особено стилно и не будят възторг.

  Простите, обикновени прически и форми са много по-подходящи за черна коса от игривите или романтични стилове. Геометричните прически, правите карета, правият бретон или пригладената коса са идеални за черна коса. Вълнистата черна коса трябва да пада на големи, добре оформени вълни, както е показала Lana Del Rey в нашата галерия с чернокоси прически.

  Надяваме се нашият подбор от чернокоси прически да ви вдъхнови (вижте прическите на звездите в нашата галерия).

 • Галерия: прически за черна коса

  Черна коса: Olivia Munn

  © Getty Images  

  Черна коса: Olivia Munn

  Olivia Munn е сресала тъмната си коса назад и я е събрала в опашка. Освен, че е практичен и много привлекателен, този стил е особено подходящ за черна коса. Няма как да сбъркате с тази прическа.

  Черна коса: Rooney Mara

  © Getty Images  

  Черна коса: Rooney Mara

  Rooney Mara е разделила бретона на тъмната си коса асиметрично и прецизно го е сресала настрани.

  Черна коса: Lana Del Rey

  © Getty Images  

  Черна коса: Lana Del Rey

  Естественият цвят на косата на Lana Del Rey е рус. След като беше с червена коса известно време, тя я боядиса кафява и после черна. Тъмната коса определено много й подхожда.

  Черна коса: Krysten Ritter

  © Getty Images  

  Черна коса: Krysten Ritter

  Бретонът на Krysten Ritter покрива цялото й чело. Бретонът е отрязан сравнително късо и дори малко по-късо отстрани, така че да не изглежда твърде тежък.

  Черна коса: Crystal Renn

  © Getty Images  

  Черна коса: Crystal Renn

  Черната коса седи особено добре при обикновените геометрични прически и асиметричните прически. Тук, Crystal Renn носи кока си настрани отгоре върху главата.

  Черна коса: Shenae Grimes

  © Getty Images  

  Черна коса: Shenae Grimes

  Shenae Grimes е събрала черната си коса в обикновен, небрежен кок.