Schwarzkopf Professional
Грижа за косата

Оставете косата да покаже истинския си блясък!

Бляскава коса
Копринено бляскавата коса е мечтата на всяка жена. Можете да я имате и вие с правилната грижа за косата.
© iStockphoto

Пригответе косата си, за да може пролетното слънце да изпрати привлекателното си отражение право в косите ви. След дългата зима с прекалено много стилизиране и топло сушене, настъпи време да върнем блясъка обратно в косата. Не бихте искали да излезете навън в свежото пролетно великолепно време с безжизнена, вяла коса, нали? Загрубелите кутикули на косъма не могат да отразяват  добре светлината. Косата трябва да бъде непокътната, гладка и плътна, за да може да разкрие съблазнителното взаимодействие със светлината. За щастие, привеждането на косата в здравословно състояние е детска игра в днешно време. По-долу ви показваме най-добрите бързи похвати, за да направите така, че косата ви да покаже този желан жив блясък.

 • Косата е плътна и има излъчване винаги, когато получава нужните грижи. Винаги търсете продукти за грижа за косата, които са предназначени за вашия тип и цвят на косъма. Например: има специални продукти за грижа за руса коса със златисти пигменти на косъма за допълнителен блясък. Тези продукти, също така, съдържат съставки, които нежно полират външните повърхности на косъма чрез запълване на пропуските в слоя на кутикулата с вещества, максимално доближаващи се до градивните елементи на косъма. Сега, далеч по-меките повърхности на косъма са готови да взаимодействат със светлината от пролетното слънце или пък със светлината от свещ в нощта.

  Сериите за грижа за боядисаната коса имат подобен ефект. Цветните протектанти запазват наситените цветни пигменти в косъма, филтрират UV-светлината и предоставят богата на подхранващи съставки грижа за косата до самия край на косъма.

  Течните копринени съставки придават повече блясък и гъвкавост на отслабената и изтощена коса.

  Маслата и подхранващите серуми също увеличават възможността на косата да отразява светлина. Сухата и изтощена коса се възползва от продукти за грижа за косата, съдържащи дълбоко проникващи масло от шея и кашмирен протеин. Тези съставки правят косата изключително плътна и смайваща с интригуващо отразяване на светлината. След добавяне на специалните продукти за грижа за косата, увийте косата си във фолио за най-добри резултати. Развиващата се вътре топлина от влагата повишава ефикасността на кондициониращите съставки.

  Ако въобще е възможно, третирайте косата с кондициониращи продукти веднъж седмично, но не по-малко от веднъж месечно. Това ще придаде необходимата хидратация на косъма.

  Като главно правило, използването на серии продукти за грижа за косата от един производител е най-добрата стратегия. Продуктите от една серия придават хармонизиран пакет от съставки, които се допълват и подчертават една друга. Това също така спомага за оптимизирано харчене на наличните средства.  

 • Допълнителни съвети за допълнителен блясък

  Има и още нещо, което би придало на косата ви копринен блясък. Всъщност, това, което вие не правите, помага най-много: не прекалявайте с обработката на косата си, зада не я нараните. Измивайте косата си с умерено топла, отколкото с гореща вода и изплаквайте с умерено топла или хладка вода. Само мисълта за хладка вода кара цялото ви тяло да трепери? Не се отказвайте преди да сте опитали няколко пъти. В последствие може да ви се хареса освежаващата хладка вода и да се почувствате по-жизнени след това. Попивайте косата си след измиване, вместо да я сушите с резки и груби движения. Ако времето ви позволява, оставете косата си да изсъхне сама (освен ако не предпочитате гладкия външен вид) или използвайте сешоар, но само за малко. Не забравяйте да нанесете средтсво за топлинна защита преди използването на инстументи за топлинна обработка като сешоар или права преса.