Schwarzkopf Professional
Грижа за косата

Какво може да направи протеинът за вашата коса

Протеин
Увредените протеинови структури на косата ви са покрити с протеини.
© iStockphoto

Съставът на косъма се състои предимно от дълги протеинови нишки, които могат да бъдат повредени в резултат на често измиване с шампоан и стайлинг с топлина. Коса, често подлагана на подобни процедури, може да се изтощи бързо и да бъде наистина неприятна гледка. Продуктите за грижа за косата, съдържащи протеинови съставки, подобряват структурата на косъма и могат да върнат блясъка на здравата коса. Прочетете, за да научите повече за новите чудеса за възстановяване на косата.

 • Имате ли навика да четете етикетите? Проверявате ли съставките на любимите си лакомства? Преглеждате ли внимателно съдържанието на списанието, което сте отворили за четене? Ако е така, вероятно сте запознати и с множеството съставки в продуктите за грижа за косата, които купувате. Може би сте се зачудвали за предимствата, които бихте имали, използвайки продукти със съставки, като копринения протеин или кератина (основен протеиноизграждащ елемент за косъма). Какво е действието на протеините, така че да помагат толкова много за заздравяването на косъма?

  Лесно чупливата и с изтощен вид коса страда от липса на протеини. Решението на този проблем е доста лесно. Използвайте балсами с протеинови съставки, за да компенсирате тази липса. В резултат от това, косата ви ще придобие повече блясък и гъвкавост за кратко време. Какво прави косата ви толкова нуждаеща се от грижи и протеини?

  Главните виновници за това са горещата вода, продължителното топло сушене и ресане. Къдренето на косата със сигурност има същия ефект, защото то има пряко въздействие върху протеиновата структура на косъма. Всичко това, което води до нарушаване структурата на косъма, води и до придобиването на неприятния изтощен вид на косата ви. Лесно може да се познае по цъфтежа в краищата на косъма и липсата на копринен блясък, който е толкова характерен за здравата коса. В такива случаи е видно, че китикулите на косата са повредени.

 • Протеиновото решение за косата

  Балсамите с протеинови съставки (например продукти със соеви, копринени, овесени или пшенични протеини) са способни да заздравят изтощената коса. Протеинът прониква във вътрешността на косъма, където поправя дефектите в структурата му. Тънкият предпазен протеинов слой възвръща коприненото усещане в косата чрез елиминиране на дефектите в повредения слой от кутикулaта. Протеиновите съставки в продуктите за грижа за косата спомагат за заздравяването на косъма и го правят по-силен за много кратко време. Изтощената коса възвръща копринения си вид, а лесно чупливата коса отново е здрава и гъвкава.

 • Протеини, приспособени за вашата коса

  Новите технологии позволяват да се изследва кои протеинови структури са повредени при лесно чупливата и изтощена коса. Разбира се, следващата стъпка е да се подпомогне по естествен път тези повредени структури да бъдат заздравени чрез подхранване с точния вид протеинови съставки, които могат да елиминират дефектите и да заздравят структурата на косъма. Може би не сте изненадани, че тези съвременни, подхранващи вещества имат сходни характеристики с естествените протеинови елементи. Следователно, те представляват по-добри заздравяващи косъма елементи от техните двойници. От тук нататък е логично да се използват техните по-ефективни характеристики, за да заздравите косъма и да върнете копринения вид на косата си.

 • Повече подкрепа, за да запазите копринения вид на косата си

  Използването на продукти за топлинна защита е необходимост, ако използвате уреди за стилизиране като сешоар или права преса. Топлината  вреди на структурата на незащитената при обработка коса, която е най-често изградена от дълги протеинови (кератинови) нишки.

  Освен използването на продукти с протеинови съставки, можете също да се доверите на коензим Q10, за да спомогнете по-ефективния синтез на основния съставен елемент в протеина за косата – кератина.