Schwarzkopf Professional
Грижа за косата

Сух шампоан – свежест за вашата коса

Сух шампоан: един допълнителен ден за свежестта на вашата коса
Сухият шампоан се притичва на помощ винаги, когато нямате време за миене на косата и стилизиране.
© Schwarzkopf

Със своята магия, сухият шампоан придава свежест и гъвкавост на вашата коса. В момента това е един от нашумелите продукти за стилизиране и грижа за косата. Спрей-флакон със сух шампоан е идеалното решение, когато се нуждаете от свежест и гъвкавост след като свалите шапката си.

  • Ако сте почитател на модата от 60-те, може би сте открили някои препратки към сухия шампоан. Тогава, както и сега, магията от спрей-флакона се явява като дар от Бога, когато косата се нуждае от измиване с шампоан, но за това липсва време. Сухите шампоани се завръщат! Това не е изненада за никого, тъй като сухият шампоан освежава бързо косата, когато сте притиснати от времето. Сухият шампоан, също така, е добро практическо решение, когато сте на път. Новите формули с памучно масло и екстракт от алое много фино обезмасляват косъма, добавят приятен аромат на косата и придават допълнителна хидратация на скалпа. В днешно време, актуалните сухи шампоани във флакон са подходящи за различни видове коса и различни нужди. След използване на сух шампоан, дори и изтъненият косъм изглежда по-плътен, а косата е по-лесна за оформяне. Магията на обезмасляването на косъма, в следствие използването на сух шампоан, превръща мазните кичури в добре поддържана коса.

  • Сухият шампоан е лесен за ползване

    Използването на сух шампоан е много лесно. Вече няма причина, поради която косата ви да се превръща в сива брашнеста грива след използване на сух шампоан, дори и когато тя е много тъмна. Леко разклатете опаковката и с кратки впръсквания нанесете сухия шампоан в косата от разстояние от около 20 см (около 8 инча). Можете сами да видите в кои части косата ви се нуждае от повече свежест. Обезмасляването би могло да бъде полезно за цялата ви коса. То също така би могло да бъде достатъчно и само за освежаване на бретона.

    Оставете сухия шампоан да подейства в косата ви за около две до три минути. През това време сухият шампоан абсорбира мръсните частици, себума и остатъците от стилизиращи продукти. След това внимателно масажирайте косата и скалпа, използвайки кърпа. Също така можете да използвате и ръцете си, ако нямате кърпа под ръка. Финалната стъпка включва старателно сресване на косата, за да бъде отстранена всяка частица сух шампоан. Ако оставите остатъци от сухия шампоан, косата ви би могла да изгуби от блясъка си. Най-добрият възможен вид четка за целта е такава с естествен косъм, която не предизвиква цъфтеж, както четките с пластмасов косъм. Четката от естествен косъм също премахва мазните частици и остатъци от косата ви по най-внимателния начин. Докато решете косата си, може да използвате и сешоар, като държите главата наведена надолу. Това спомага за увеличаване на обема и гъвкавостта на косата.

  • Сухия шампоан като междинно решение

    Разбира се, използването на сух шампоан не е нещо повече от практическо решение в частни случаи между регулярното измиване с обикновен шампоан. Въпреки, че това решение е ефективно и удобно, сухите шампоани не биха могли да изместят от употреба обикновените шампоани и балсами, маски или стилизиращи продукти, приложими при мокра или влажна коса. Редовните грижи за косата не само я запазват чиста, но подхранват и поддържат кондицията на косъма. Сухите шампоани не предлагат толкова много полезни характеристики за косата. Въпреки това, те са идеални за освежаване на косата в промеждутъците от редовното измиване с обикновен шампоан, така че косата ви да изглежда винаги добре поддържана, дори и през най-натоварените дни.