Schwarzkopf Professional
Грижа за косата

Пяна оцветител за коса: Най-лекият препарат сред оцветителите за коса

Иска ли ви се да промените цвета на косата си? С дълготрайните бои за коса това е възможно. В случай ,че предпочитате да промените външния си вид в домашни условия, боядисването на косата трябва да е възможно най-просто. Не трябва да има бъркотия при нанасянето на оцветителя, както и капки, докато го чакате да подейства. Не на последно място, резултатът трябва да бъде естествен, блестящ и равномерен. Можете да постигнете всичко това с помощта на лека пяна оцветител, за което не са необходими никакви умения.

 • пяна оцветител за коса
  Боядисването на косата с пяна става без бъркотия и шум! Все пак, ако искате, можете да помислите да сложите една кърпа около раменете си.
  © Schwarzkopf

  Ако решите да боядисате косата си сама, това може да се окаже трудно. Трябва да сте много сръчни, за да нанесете цвета равномерно и върху малките косъмчета в областта на шията, да не говорим за проблема с напръсканите плочки в банята...

  С пяната оцветител промяната на цвета на косата е просто удоволствие. Можете да я използвате като шампоан. Пяната се понася леко от кожата на главата, мирише приятно (тъй като не съдържа амоняк), не капе и остава там, където е нужно. В допълнение, пяната оцветител равномерно и перфектно покрива сивите коси.

  Не трябва да обърквате използването на пяна оцветител и използването на кремове за оцветяване на косата. Пигментът в оцветяващия крем се прикрепя само върху външния слой на косъма и го покрива с фин цветен слой, който бързо започва да избледнява. Боядисването на косата с крем ще трае не повече от 6 измивания с шампоан. Оцветяващият крем не може да помогне на сивата коса. Истинското боядисване, дори и с пяна, изисква да се смесят две съставки. Това е начинът, по който може да направите разлика между боядисване и тониране. За разлика от оцветяващия крем, пяната прониква в косъма, докато е оставена да действа, и боядисва косата за дълъг период от време. Пяната оцветител покрива напълно сивите коси.

 • Използването на пяната оцветител е лесно:

  • Стъпка 1:

   Поставете кърпа около раменете си, за да защитите своята кожа. Най-добре е да закрепите кърпата с щипка, за да не се премести. Използвайте включените в пакета ръкавици.

  • Стъпка 2:

   Поставете оцветяващия гел в апликатора.

  • Стъпка 3:

   Затворете апликатора с предоставената капачка с помпа. Сега завъртете апликатора надолу и назад само веднъж. Много важно: не разклащайте апликатора.

  • Стъпка 4:

   Не измивайте предварително косата. Изпомпайте пяната директно в облечената с ръкавица ръка и първо я нанесете върху сухата коса в предната част на главата. Най-добре е да започнете да боядисвате зоните, където има най-много сива коса.

  • Стъпка 5:

   Разпределя се останалата част от пяната оцветител върху цялата коса, включително върху косата в задната част на главата.

  • Стъпка 6:

   Старателно втрийте пяната оцветител в косата си като шампоан, докато всеки косъм се покрие с пяна.

  • Стъпка 7:

   Уверете се, че цялата коса е покрита добре с пяна оцветител дори и в основата.

  • Стъпка 8:

   Оставете пяната оцветител в косата си в продължение на 30 минути. След това внимателно изплакнете пяната с топла вода.

  • Стъпка 9:

   Втрийте предоставения балсам в косата и го оставете в косата за две минути. Сега внимателно изплакнете балсама. Готова сте!

 • Допълнителна важна информация за пяната оцветител

  • Не го съхранявайте на неподходящо място. Винаги използвайте цялата бутилка на пяната оцветител. За много дълга коса използвайте две бутилки.
  • Не запазвайте остатъка от пяната оцветител за по-късно. След смесването, пяната оцветител трябва да се използва веднага.
  • Не забравяйте да спазите посоченото време. Процесът на оцветяване се осъществява в няколко стъпки. Няма да сте доволна от резултата, ако изплакнете боята преждевременно.
  • Нужна е изрусяваща боя (като перлено русо), за да направите косата си по-светла. Няма ограничения, ако искате да потъмните или да освежите цвета си в лешниково , шоколадово кестеняво или всички цветове до черното, според вашия избор.
  • Помислете преди да отидете твърде далеч с промяната на цвета. Повечето жени изглеждат най-привлекателни с коса, боядисана в цвят, който не се различава с повече от два или три тона от техния естествен цвят на косата.
  • Не мийте косата си, преди да я боядисате. Естественият слой себум върши добра работа, като защитава кожата на главата от химикалите в състава на боите.
  • Боядисаната коса остава красива по-дълго време, ако използвате шампоан и лосион за боядисана коса. Тези продукти предоставят допълнително балсамиране и запазват цвета на косата свеж и блестящ дори и след много измивания.